infoSostenibilitat, núm. 37, 30 de juny de 2011
 

:: Plats bruts ::

José Manuel Jurado.
No és la primera vegada que des d’aquestes línies tractem sobre contaminació atmosfèrica. I tot apunta que ho farem en futurs números de l’InfoSostenibilitat, ja que no anem bé. (+ informació)

:: Contaminació i qualitat ambiental a zones urbanes ::

Miquel de Toro
Actualment ja ningú no discuteix que si bé les causes de la contaminació de l’aire poden ser naturals, el principal problema actualment són les emissions antropogèniques, que incideixen més negativament sobre la qualitat de l’aire, especialment a les grans conurbacions dels països desenvolupats (+ informació)

:: Nota de premsa. CCOO de Catalunya es congratula de les millores de rodalies de Barcelona i de la posada en marxa de la nova línia R8 ::

Redacció.
CCOO de Catalunya celebra la millora del servei de Rodalies de Barcelona, així com l’obertura al servei de viatgers de la nova R8, que comunicarà de forma directa el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, sense haver de passar per Barcelona. La nova R8 serà la primera línia no radial. (+ informació)

:: Presentació del nou Llibre blanc del transport ::

Miquel de Toro.
El proppassat 28 de juny es va presentar a la Sala d’actes del Departament de Territori i Sostenibilitat, el nou Llibre blanc del transport, un full de ruta adoptat per la Comissió Europea que conté 40 iniciatives concretes per a la propera dècada, amb la finalitat de crear un sistema de transport competitiu que augmenti la mobilitat, elimini els obstacles principals en àrees clau i generi creixement i ocupació.
(+ informació)
:: Llei Òmnibus: Simplificació o desgavell? ::

Gabriel Mas.
El nou govern convergent de la Generalitat de Catalunya ha presentat recentment un avantprojecte de llei, conegut com la “Llei Òmnibus”, en la què tracta de simplificar, agilitzar i reestructurar l’administració i alhora promoure l’activitat econòmica.
(+ informació)

::El Departament de Sostenibilitat presenta l’estudi “Energies renovables i ocupació a Catalunya 2010” ::

Jordi Forcadell.
Després d’haver avançat algunes dades durant el taller internacional sobre ocupació femenina al sector de les energies renovables, que es va celebrar a Prenzlau (Alemanya) el 6 de maig; el passat 3 de juny, en el marc del dia mundial del Medi Ambient, el Departament de Sostenibilitat va presentar en roda de premsa l’estudi Energies renovables i ocupació a Catalunya 2010. (+ informació)

:: CCOO organitza el primer Fòrum Flix 2011 per al futur industrial ::

Gabriel Mas.
El passat 28 de juny, CCOO de Catalunya va organitzar el primer Fòrum Flix 2011, amb el suport de l’Ajuntament d’aquesta localitat de la comarca de la Ribera d’Ebre. L’acte va servir per a debatre el present i, encara més important, el futur industrial de Flix, per la incertesa de l’activitat química industrial, que ha marcat des de fa més d’un segle el devenir d’aquesta població. (+ informació)

:: Els comptes de l’ACA: grans interrogants planen sobre la política d’aigües de la Generalitat de Catalunya ::

Jordi Salvador.
El govern de CiU ha posat al front de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) un equip directiu sortit directament de la direcció del grup empresarial AGBAR. (+ informació)

:: Tall ferroviari de les línies de Rodalies a Sants ::

Redacció.
Tal i com vàrem apuntar en l’InfoSostenibilitat del mes de març, entre el 4 i el 27 d’agost s’executaran les obres de cobertura de les vies d’accés a l’estació de Sants de Barcelona, que implicaran afectacions viàries i talls en el trànsit ferroviari de Renfe. (+ informació)
 
 

Consell de redacció: M. de Toro, J. Forcadell, S. Clarós, J. M. Jurado, J. Salvador, G. Mas
Editor: M. de Toro
Direcció: J. M. Jurado
El Departament de sostenibilitat de CCOO de Catalunya no es fa necessàriament responsable de les opinions dels col·laboradors de l’infoSostenibilitat


Departament de sostenibilitat
Secretaria d'acció sindical i política sectorial
CCOO de Catalunya

Via Laietana, núm. 16, 5a planta
tel. 934812906

http://www.ccoo.cat/sostenibilitat
correu electrònic
per veure els números anteriors clica aquí

T'informem que el teu correu electrònic forma part d'un fitxer, titularitat de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, que té per finalitat mantenir-te informat de l'activitat del Departament de Mobilitat de CCOO de Catalunya.

D'acord amb el que expressa la Llei orgànica de protecció de dades, amb referència a aquest fitxer, tant si vols exercir els teus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, com si vols resoldre qualsevol tipus de dubte sobre el tema, ens pots enviar un correu electrònic o trucar-nos al telèfon 934812906.