infoSostenibilitat, núm. 33, 28 de febrer de 2011
 

:: Aproximació a les polítiques sobre sostenibilitat del nou Govern ::

José Manuel Jurado.
Aquest dies es comencen a fer visibles, a grans trets, les diferents estratègies del Govern de la Generalitat en relació a les polítiques de sostenibilitat.
(+ informació)

:: CCOO de Catalunya considera un pas enrere la revisió de les mesures de control de velocitat a les vies d'entrada a Barcelona ::

Nota de premsa, 1 de febrer de 2011.
El conseller del Departament d’Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, va presentar ahir l’eliminació de la mesura de reducció de la velocitat a 80 km/h en gran part de la zona de protecció de l’ambient atmosfèric al voltant de Barcelona.
(+ informació)
:: Valoració de l’aixecament del límit de velocitat màxima a 80Km/h en les principals vies de l’entorn de Barcelona ::

Salvador Clarós.
La mesura que va adoptar el Govern de Catalunya sobre reducció de la velocitat màxima en algunes vies de l’àrea metropolitana i la posterior introducció d’una regulació automàtica i variable va suscitar un vendaval de crítiques poc raonades.
(+ informació)

:: La mobilitat sostenible com a factor estratègic de desenvolupament a l’empresa ::

Miquel de Toro.
El concepte de mobilitat sostenible comporta reptes importants, com són evitar els accidents de trànsit, la congestió, així com la necessitat de millorar la qualitat ambiental i els criteris ecològics de l’entorn urbà. (+ informació)

:: Recàrrega de vehicles elèctrics ::

Salvador Clarós
Amb la introducció dels vehicles elèctrics com alternativa als de combustió interna, i amb l’expectativa de la seva proliferació sobretot en l’àmbit urbà, es planteja la necessitat d’establir unes condicions d’ús de la recàrrega que permeti un aprofitament sostenible del sistema elèctric. (+ informació)

:: CCOO propone medio centenar de medidas para reducir la contaminación en las ciudades, nota de premsa de la Secretaria de Medio Ambiente de CCOO ::

Nota de premsa, 14 de febrer de 2011
Los episodios de grave contaminación del aire, como los ocurridos la semana anterior en ciudades como Madrid y Barcelona, son un problema estructural de las principales áreas metropolitanas españolas. (+ informació)

:: Balanç de la sinistralitat laboral a Catalunya 2010. Accidents in itinere ::

Miquel de Toro.
La Secretaria de salut laboral de CCOO de Catalunya va presentar el proppassat 14 de febrer el “Balanç de la sinistralitat laboral a Catalunya 2010”. (+ informació)

:: Pla “Renova’t de finestres i tancaments” de l’Institut Català d’Energia ::

Jordi Forcadell.
Des del dia 17 de gener l'Institut Català d'Energia ha engegat el Pla Renova't 2011 de finestres i tancaments, destinat a ajudar econòmicament en la renovació de finestres i altres tancaments per altres tèrmicament més eficients.
(+ informació)

:: “Infraestructures de mobilitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona” ::

Miquel de Toro.
Conferència de Juan Carlos Montiel en el marc del 9è Cicle de conferències del Pacte per la mobilitat de Barcelona, dedicat en aquesta ocasió, a les infraestructures de mobilitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
(+ informació)

:: El projecte E-COSMOS analitza la mobilitat sostenible al treball a Europa ::

CRM-ISTAS/CCOO
Un projecte pioner en el seu camp que lidera CCOO amb el suport tècnic del Centre de Referència en Mobilitat de ISTAS, amb l'objectiu d'estudiar, quantificar i definir procediments a favor d'una mobilitat sostenible des del punt de vista social i mediambiental per als treballadors de la Unió Europea. (+ informació)

:: CCOO organitza un curs de mobilitat sostenible i segura als centres de treball a Girona ::

Nota de premsa, 23 de febrer de 2011.
CCOO de Girona inaugura avui un curs sobre la mobilitat sostenible i segura als centres de treball, à dirigit a delegats i delegades sindicals d’empresa. (+ informació)

 

Consell de redacció: M. de Toro, J. Forcadell, S. Clarós, J. M. Jurado, J. Salvador, G. Mas
Disseny: M. de Toro
Direcció: J. M. Jurado
El Departament de sostenibilitat de CCOO de Catalunya no es fa necessàriament responsable de les opinions dels col·laboradors de l’infoSostenibilitat


Departament de sostenibilitat
Secretaria d'acció sindical i política sectorial
CCOO de Catalunya

Via Laietana, núm. 16, 5a planta
tel. 934812906


T'informem que el teu correu electrònic forma part d'un fitxer, titularitat de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, que té per finalitat mantenir-te informat de l'activitat del Departament de Mobilitat de CCOO de Catalunya.

D'acord amb el que expressa la Llei orgànica de protecció de dades, amb referència a aquest fitxer, tant si vols exercir els teus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, com si vols resoldre qualsevol tipus de dubte sobre el tema, ens pots enviar un correu electrònic o trucar-nos al telèfon 934812906.