Èxit de la vaga al sector del metall de Lleida per un conveni digne

La vaga convocada, el 22 i 23 de novembre, al sector del metall de Lleida, per CCOO d’Indústria i UGT-FICA, ha tingut un seguiment important a la majoria de les empreses del sector. La vaga es va convocar per exigir a la patronal un conveni digne, amb uns increments salarials que garanteixin el poder adquisitiu de les persones que treballen al sector.

La manifestació que es va dur a terme el primer dia de la vaga va aplegar mig miler de persones, va sortir dela plaça de Ricard Viñes i acabà al davant de la seu de la patronal FEMEL on els treballadors i treballadores es van concentrar i van reclamar a la FEMEL que abandonés el seu immobilisme i fes un pas endavant per desencallar les negociacions del conveni sectorial. Un nombre semblant de treballadors i treballadores es van tornar a concentrar el segon dia de vaga al davant de la patronal per fer sentir la seva veu i tornar a reivindicar la negociació del conveni i millores salarials.

CCOO i UGT denuncien l’actitud de la patronal, que aboca el sector al conflicte, amb una proposta salarial molt per sota del que puja el cost de la vida i que no garanteix que les persones que treballen al sector no perdin poder adquisitiu, tampoc preveuen la reducció de la jornada laboral ni la millora dels permisos.

CCOO i UGT recorden que el conveni del metall de Lleida és el que té els salaris més baixos i les pitjors condicions, una situació que toca revertir amb unes condicions laborals i salarials dignes. Per això reclamen un canvi a la patronal per avançar en la mateixa línia que s’ha fet en els convenis del metall de Barcelona i Tarragona. En cas contrari, continuaran les mobilitzacions al sector.