CCOO denuncia que l’Administració aposta per un transport escolar “low cost” en el servei a la comarca de la Noguera

Arran de la recent publicació de la licitació del servei de transport escolar a la comarca la Noguera,  aquesta demostra una vegada més que el model de transport escolar pel qual aposta l’Administració pública catalana és el low cost, amb tots els inconvenients i riscos per als usuaris i treballadors i treballadores que aquest model suposa. 

En la licitació anunciada pel Consell Comarcal de la Noguera, d’un servei amb vehicle de fins a 9 places entre les poblacions de Ponts i Ribelles, el preu mitjà del servei que paga aquesta administració és de 18,74 €. Si tenim en compte que entre aquestes dues poblacions de la Noguera hi ha 13 km i que diàriament es fa el trajecte d’anar i tornar dues vegades, finalment surten 52 quilòmetres diaris. A més el temps de realització del trajecte és de més de dues hores diàries. El preu de 18,74 € diaris, significa que cada quilòmetre és paga a 0.36 €. D’aquesta quantitat cada empresa ha de pagar les nòmines, l’amortització del vehicle, la benzina, els impostos i d’altres despeses. Fets els càlculs, a les empreses no els surt a compte fer aquests serveis perquè s’acaba fent per sota del preu de cost. 

Estudis de costos del sector del transport de viatgers ens diuen que un servei d’aquest tipus costa entre 45 € i 50 € el servei. 

Aquestes retallades perjudiquen en primer terme les condicions laborals del personal del transport de viatgers i, tant o més, la qualitat de servei als nostres infants.