Els mossos de trànsit no han pogut garantir els serveis durant les festes de Nadal a la Regió Policial Pirineu


Foto

 El Sector de Mossos de CCOO de Catalunya denuncia que no s’han pogut garantir els serveis mínims del torn de nit a la Regió Policial Pirineu, entre els dies 22 de desembre del 2020 i el 8 de gener del 2021 a Vielha, Tremp i la Seu d’Urgell. Si s’hagués produït algun accident greu, s’hauria d’haver gestionat amb dotacions de Manresa o altres destinacions, amb el risc que això suposa.

Així mateix, CCOO denuncia públicament la manca de roba d’abric dels pocs efectius que queden, que continuen comprant la roba tèrmica pel seu compte.

Hi ha un grup de mossos que està finalitzant el curs de trànsit, però la seva incorporació no serà suficient per cobrir la manca de personal que hi ha a l’especialitat. La falta de plantilla es troba agreujada com a conseqüència d’alguns contagis per la COVID-19.

Des que es van assumir les competències de trànsit, el nombre d’efectius no ha fet més que disminuir. Ja fa temps que no es reemplaça el personal perquè a poc a poc quedin extingits. Els temps de resposta als accidents s’incrementen molt amb el corresponent risc que suposa per a la seguretat dels usuaris que hagin patit un accident de trànsit o fins i tot una avaria.

La seguretat de les poblacions afectades queda afectada, augmenta el temps de resposta i disminueix l’efectivitat dels controls preventius i la planificació de serveis. La manca de presència policial dona sensació d’impunitat i l’assistència dels accidents en primera instància recau en efectius de seguretat ciutadana i policies locals fins que arriben les dotacions de trànsit.

 

 

 


11/01/2021

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.