També a la resta de Catalunya

CCOO denuncia per incompliment de normativa diferents centres hospitalaris i assistencials de Lleida


Foto La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya ha interposat denúncies a la Inspecció de Treball per incompliment de la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals a diferents centres hospitalaris i assistencials de Lleida i de la resta de Catalunya.

Davant la situació de crisi sanitària del coronavirus causant de la COVID-19, CCOO observa mancances de protecció que posen en risc la seguretat i la salut del personal sanitari i no sanitari al sectors del SISCAT (Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya), sanitat privada i sector de la dependència.

La manca d’equips de protecció individual (EPI) eficaços als centres sanitaris i la utilització de materials insegurs ha provocat un alarmant increment de contagis entre els professionals sanitaris: en el cas de Catalunya, s’eleva fins al 17,37 % sobre el total de positius per COVID-19, segons dades del Departament de Salut.

CCOO es refereix als següents centres hospitalaris i assistencials de Lleida: Residència Assistida Comtes d'Urgell a Balaguer, Residència Assistida per a Gent Gran Balàfia 1 i Hospital Universitari Arnau de Vilanova, entre molts altres de tot Catalunya.

CCOO s'adreça a la Inspecció de Treball perquè actuï d'urgència i requereixi als centres denunciats posar a disposició dels professionals mascaretes d’alta eficàcia tipus FFP2 o FFP3, ulleres de protecció ocular de muntura integral o protector facial completa, guants i bates impermeables.


14/04/2020

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.