CCOO de Lleida alerta de l'increment de l'atur aquest mes de gener a Lleida, un 3,6 % més que al mes passat


Foto El mes de gener del 2020, a les comarques de Lleida, s’hi ha registrat un augment de 724 persones a l’atur respecte del mes anterior. Així doncs, hi ha un total de 21.140 persones aturades a les nostres contrades. A més, a les terres de Lleida, hi ha un total de 1.606 persones menors de 25 anys que cerquen feina sense èxit.

A Catalunya la xifra de persones a l’atur és de 393.682, el que significa una reducció interanual de l’1,2 % (4.694 aturats i aturades registrats menys que ara fa un any). Respecte del mes anterior, l’atur registrat a Catalunya presenta un augment de 5.558 persones aturades, un increment del 1,4 %. A Espanya són 3.253.853 les persones que romanen desocupades, amb una reducció de l’1 %.

Pel que fa als resultats provincials, encapçalen la reducció de l’atur interanual la demarcació de Girona amb una disminució del 2,5 %, seguida de Tarragona amb un 1,6 % i de Lleida amb un 1,5 %. Barcelona, a força distància, disminueix l’atur un 0,9 %. Respecte del mes anterior, el comportament per províncies ha estat diferent, concretament Lleida ha incrementat l’atur amb més intensitat que la resta, exactament en un 3,6 %, Tarragona ho ha fet en un 2,9 %, Girona en un 1,3 % i Barcelona en un tímid 1,1 %.

Catalunya supera, per primera vegada en dotze anys, l’afiliació a la Seguretat Social del gener del 2008, aquesta fita confirma la tendència positiva del mercat de treball, malauradament aquesta recuperació en termes quantitatius, no es trasllada a la qualitat de l’ocupació.

Per sectors d'activitat
A les terres de Lleida el sector que lidera l’increment de l’atur és el sector de serveis amb un increment de 527 persones que es queden sense feina. El segueix el sector de l’agricultura amb 102 persones, el de la indústria amb 79 persones i el de la construcció amb 23.

Per sexes
Les dones representen el 52,08 % de les persones aturades, és a dir, 11.010 persones del total de les 21.140 són dones aturades a les terres de Lleida.

Contractació
El total dels nous contractes registrats a les terres de Lleida el mes de gener és de 12.958, dels quals el 86,59 % són de caràcter temporal. Solament s’han fet 1.737 contractes de durada determinada. Per tant, continua l’abús de la contractació temporal, que evidencia un mercat de treball inestable i amb una alta rotació laboral.

Davant aquest escenari, CCOO de Lleida:
 - Defensa l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya i més inversió pública per potenciar sectors productius que generin estabilitat i ocupacions d’alt valor afegit.
 - Defensa un nou model productiu basat en ocupació de qualitat, estable i amb garanties.
 - Considera que calen més recursos per fer polítiques actives d’ocupació.
 - Es reafirma en l’exigència al Govern de la necessitat de derogar la reforma laboral per garantir els drets de les persones treballadores, afavorir l’estabilitat i combatre la precarietat laboral, a través del diàleg social.

06/02/2020

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.