COMUNICAT 7: Conveni de preparats alimentaris i productes dietètics de Catalunya

Ahir, 7 de setembre, vam mantenir la vuitena reunió del conveni col·lectiu, després de les vacances. La veritat és que no va haver-hi avanços significatius.

La patronal va fer algunes propostes noves, però poc significatives i que no possibiliten avanços importants en la negociació. Insisteixen en un conveni a 4 anys, millorant l’increment del primer any a un 3 % i els tres restants a un 2,5 %, amb una clàusula de revisió topada en un 2 % com a màxim al final dels 4 anys i sense caràcter retroactiu.

Els hem dit que el conveni ha de ser de 3 anys, que la seva proposta econòmica és insuficient i que, en qualsevol cas, no signarem un conveni que no prevegi una clàusula de revisió i que aquesta sigui retroactiva.

Nosaltres, per part nostra, hem mantingut les nostres propostes a l’espera de la pròxima reunió. En aquest sentit, no ha estat possible continuar amb la reunió i hem quedat per al pròxim 29 de setembre, a les 16 hores.

Companyes i companys, així no avancem, la patronal ha d’entendre que els increments salarials han d’estar lligats a l’IPC per no perdre poder adquisitiu. Que la patronal ho tingui clar, si no hi ha increments salarials reals i en els termes dels avanços de l’economia, hi haurà conflicte!

No ho dubtis, participa per unes condicions laborals justes!!