COMUNICAT 6: Conveni de preparats alimentaris i productes dietètics de Catalunya

Ahir, 18 de juliol, vam mantenir la setena reunió del conveni. En aquesta reunió havíem de donar resposta a la proposta sobre flexibilitat de jornada que ens va lliurar al patronal en l’anterior reunió. Després d’analitzar-la, hem conclòs que no deixa de ser una proposta d’hores extres barates i, en aquest sentit, l’hem rebutjada. Després d’això, la patronal va explicar detalladament la seva proposta, que es resumeix en:

  • Tres anys de vigència.
  • Mantenen un increment d’un 2,5 % per a cada any.
  • Clàusula de revisió al final del període, topada en un 2 %.
  • Permís per a consultes d’especialistes de 3 hores, es podrà utilitzar tres vegades.

Per part nostra, els vam dir que no a la proposta de flexibilitat, que han de millorar els increments del 2,5 %, que la clàusula de revisió ha de ser total i retroactiva i que no acceptem la compensació i absorció. També els vam recordar que no renunciem als altres temes de la nostra plataforma, que són:

  • Reducció de jornada de 12 hores durant la vigència.
  • Recuperar la paga de beneficis.
  • Permís per a consultes d’especialista i metge de capçalera, també per acompanyar a familiars.

També els vam tornar a recordar que ells estan repercutint l’increment de l’IPC en els seus productes i que, en general, l’economia està creixent amb passes de gegant i les empreses estan venent i guanyant. No obstant això, els treballadors i treballadores del sector arrosseguem una pèrdua de poder adquisitiu d’un 4,6 % de 2021 més un 10,2 % de l’IPC actual, cosa que suposa una pèrdua acumulada de poder adquisitiu del 14,8% per als treballadors i treballadores i això és inadmissible.

Finalment, hem quedat en la pròxima reunió per al 7 de setembre.

Companyes i companys, l’actitud de la patronal, passiva, avara i sense propostes que ens permetin avançar en la negociació, és inadmissible. No fan més que queixar-se de la situació, quan és el sector que menys ha patit els esdeveniments recents (crisi, Covid, guerra…), és un sector que no només està venent bé, sinó que a més està en creixement. ja està bé que sempre siguem els mateixos els que paguem els diferents esdeveniments. esperem que en les pròximes reunions avancem de manera clara i sense dubtes en la negociació.

Companyes i companys, la patronal pretén que sortim d’aquesta situació més pobres i amb menys drets, la qual cosa no ens deixa altre remei que mobilitzar el sector. Necessitem la vostra participació i suport per aconseguir un bon conveni! Que la patronal ho tingui clar: si no hi ha increments salarials reals i en els termes que creix l’economia, hi haurà conflicte!

No ho dubtis, participa per unes condicions laborals justes!