COMUNICAT 5: Conveni estatal de la indústria adobera

La patronal del sector fa una proposta inassumible per a CCOO, ja que suposa la pèrdua de poder adquisitiu

El dia 20 de juliol s’ha mantingut una nova reunió de la mesa negociadora del Conveni estatal de la indústria adobera. La patronal, avaluant la situació inflacionista del país i per no voler hipotecar les empreses, ens ha traslladat una proposta de pròrroga del conveni per a aquest any amb un increment salarial d’un 2 % i si l’IPC de 2022 supera el que s’ha acordat, a finals d’any donarien “una paga” amb la diferència entre allò pacta i l’IPC, sense que quedi consolidat en taules.

No volen hipotecar les empreses del sector, però sí hipotecar els treballadors i treballadores amb aquesta proposta. És una proposta inassumible per a la part social, ja que no té una millora de cap mena i sí una clara pèrdua de poder adquisitiu.

Les dues parts ens hem emplaçat al mes de setembre. Si la postura de la patronal continua sent la mateixa, avaluarem accions sindicals perquè les persones que treballen al sector no paguin les conseqüències de la inflació, en la qual les empreses del sector quan les empreses ja estan repercutint en els seus preus aquesta inflació.

Us continuarem informant