COMUNICAT 5: Conveni del metall de Tarragona

Les mobilitzacions sí que serveixen per a alguna cosa!

El dia 28 de juliol s’ha celebrat la cinquena reunió de la comissió negociadora del Conveni de la indústria siderometal·lúrgica de Tarragona. En l’anterior reunió vam deixar ben clar a la patronal el que pensàvem de la seva plataforma i que no hi hauria negociació si mantenien la seva postura de retallar salaris i drets.

Això li vam fer saber des de la comissió negociadora, però també els centenars de treballadors i treballadores que es van manifestar davant les portes d’APEMTA el passat 6 de juliol per exigir un conveni just, el manteniment i la millora dels drets i per garantir els salaris. Gràcies a aquesta mobilització, en la reunió d’ahir la patronal ha rectificat les seves pretensions en el que es refereix a:

  • Vigència: Estarien disposats a què la durada del conveni sigui superior a un any.
  • Compensació i absorció: Estan disposats a mantenir l’article del conveni actual, però es neguen a donar-hi una solució definitiva.
  • Antiguitat: En retiren l’eliminació, però volen modificar-la.
  • Jornada: Desisteixen de l’augment de la jornada, però rebutgen reduir-la.
  • Increment salarial: Volen arribar a un acord al respecte, però segueixen sense voler assumir l’IPC.
  • Assegurança de vida: Desisteixen de la seva pretensió de reduir les indemnitzacions.
  • Complements IT: Desisteixen de la seva intenció de lligar-los a l’absentisme.
  • Llicències: Desisteixen de la seva pretensió de restringir-los i mantenen el Dia de la conciliació de la vida laboral i familiar.

Aquest canvi d’actitud cal atribuir-lo a la mobilització del dia 6 de juliol i a la pressió exercida des que la patronal va presentar la seva plataforma, però no podem relaxar-nos. Han frenat la seva idea de retallar, però segueixen ferms en la seva idea de no donar i es neguen a acceptar les nostres propostes de millora.

Durant la reunió s’ha abordat el que quedava del bloc 1 i el bloc 2, s’ha parlat de teletreball, desconnexió digital, registre de jornada, comissions tècniques de mètodes i temps, incentius, variables, classificació professional i diversos punts més, sense que hi hagi hagut avanços en cap aspecte.

S’ha guanyat aquest assalt, però per poder assolir l’objectiu d’un conveni que millori els drets i, sobre tot, que garanteixi el poder adquisitiu en aquest moment que l’IPC està pels núvols. Cal seguir units, mantenir la pressió, seguir mobilitzant-nos i preparant-nos per arribar fins on faci falta.

La propera reunió s’ha fixat per al pròxim 8 de setembre. Us seguirem informant.

#MetallEnLLuita #SalariOConflicte