COMUNICAT 5: Conveni de majoristes de fruites i verdures de Barcelona

Ahir, dia 7 de setembre, vam mantenir la cinquena reunió del Conveni col·lectiu de majoristes de fruites i verdures de la província de Barcelona. Va ser el reinici de les negociacions després de les vacances i hem de dir que va ser decebedor de nou, perquè la patronal segueix sense acceptar les qüestions que plantegem i que considerem importants per a nosaltres, com són el plus de carretoner, la reducció de la jornada, la millora del plus nocturn, l’acumulació de la lactància, etc.

S’havien compromès a portar una proposta econòmica i ho han fet, però és totalment insuficient tal com estan les coses. Proposen un conveni de 2 anys, amb un increment d’un 4 % i un 3 % per a cadascun dels anys, sense clàusula de revisió, per la qual cosa, tal com està ara mateix l’IPC, perdríem un 6,4 % de poder adquisitiu només començar. Així mateix, insisteixen a desregularitzar la jornada, amb la pretensió que es treballin dissabtes i diumenges, ampliar els períodes de prova o retallar els complements d’IT.

Els hem dit que aquestes propostes són inacceptables i que estem molt lluny d’un possible acord. Us continuarem informant.

Companyes i companys, la patronal pretén que d’aquesta situació en sortim més pobres i amb menys drets, per la qual cosa no ens deixa altre remei que mobilitzar el sector. Necessitem la vostra participació i suport per a aconseguir un bon conveni! Que la patronal ho tingui clar, si no hi ha increments salarials hi haurà conflicte!!

No ho dubtis, participa per unes condicions laborals justes!!