COMUNICAT 4: Conveni de majoristes de fruites i verdures de Barcelona

Divendres 15 de juliol vam tenir la tercera reunió del Conveni de majoristes de fruites i verdures de la província de Barcelona. Com ja us vam explicar en l’anterior comunicat, la patronal havia de respondre a les nostres propostes i ho va fer, però de manera decebedora. Van respondre negativament a gairebé totes les nostres propostes, no volen saber res de reducció de jornada ni de millorar el plus nocturn ni el plus de carretoner ni l’acumulació de la lactància ni l’ampliació de la llicència per malaltia i accident. Per contra, volen mantenir l’absorció i la compensació i no fan proposta d’increments, diuen que ja la faran al setembre o octubre.

Per la seva part, ens han proposat desregularitzar la jornada, de manera que es pugui treballar de dilluns a diumenge; que el contracte fix discontinu pugui ser a temps parcial; que el contracte de circumstàncies passi de 6 a 12 mesos, i no volen regular el treball a distància ni el registre de jornada en l’actualització de la redacció del conveni.

Els hem dit que és impresentable que, a hores d’ara (en ple mes de juliol), no ens hagin fet una proposta econòmica, més quan l’economia està pujant, les empreses estan guanyant diners i ja han repercutit l’increment de l’IPC en els seus productes i, no obstant això, els treballadors i treballadores del sector hem perdut poder adquisitiu el 2021 i l’estem perdent ara mateix, perquè l’IPC s’ha situat en el 10,2 %.

Companyes i companys, la patronal pretén que sortim d’aquesta situació més pobres i amb menys drets, amb la qual cosa no ens deixa altre remei que mobilitzar el sector. Necessitem la vostra participació i suport per aconseguir un bon conveni! Que la patronal ho tingui clar: si no hi ha increments salarials, hi haurà conflicte!

No ho dubtis, participa per unes condicions laborals justes!