CCOO d’Indústria escalfem motors per al 8 de Març

Hem convocat una jornada sobre bretxa salarial i participarem en l’acció reivindicativa del sindicat del proper 6 de març

Des del 18 de febrer fins al 8 de març, CCOO està convocant actes al conjunt del territori amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Tres setmanes d’acció continuada per reivindicar que el 8 de Març és cada dia. Aquest any el lema és “CCOO feminista: denúncia i acció”.  El tret d’inici va ser l’assemblea de dones de CCOO, que es va celebrar el passat 18 de febrer al Casino de L’Aliança del Poblenou, en la qual va intervenir la responsable de la Dona de la federació, Yolanda Navarro. CCOO d’Indústria també vam participar en la trobada d’homes feministes que va tenir lloc el 25 de febrer al sindicat i en l’acte “En clave violeta”, realitzat a Madrid el 27 de febrer.

Interessant jornada sobre la bretxa salarial

Amb motiu del 8 de Març, CCOO d’Indústria de Catalunya hem convocat la jornada “Bretxa salarial i registre de jornada”, que ha tingut lloc aquest matí, a la Fundació Museu Històric-Social de la Maquinista Terrestre i Marítima (Macosa), i en la qual han participat prop de 100 delegades i delegats de diferents empreses del conjunt del territori. L’objectiu de la jornada ha estat donar eines per detectar els casos de bretxa salarial i discriminacions existents a les empreses i com combatre-la mitjançant la negociació col·lectiva i l’acció sindical. També s’han explicat les propostes de formació en l’àmbit d’igualtat que ofereix el sindicat a través de la Fundació Paco Puerto.

En el marc de la jornada s’ha explicat la importància de demanar a les empreses els registres salarials per detectar els casos de bretxa salarial i plantejar, a través dels plans d’igualtat, les accions positives necessàries per resoldre aquestes situacions. Ha tancat la jornada José Antonio Hernández, secretari general de la federació, insistint que cal lluitar cada dia per acabar amb aquesta situació de desigualtat i cal fer-ho en tots els àmbits. També ha insistit que qualsevol acció que fem des del sindicat ha de tenir en compte la perspectiva de gènere.

Acció reivindicativa per exigir més igualtat

Aquest divendres, 6 de març, CCOO d’Indústria participarem en una acció reivindicativa que està impulsant el sindicar per reivindicar els plans d’igualtat, prou bretxa salarial, prou violències i més suport a la corresponsabilitat.

A les 11 hores, sortiran tres columnes de treballadores de diferents sectors i convenis d’activitat des de la plaça de Catalunya, la plaça d’Urquinaona i des de l’edifici de Correus (a la part de baix de la Via Laietana) que confluiran en una gran manifestació davant de la seu patronal de Foment del Treball, on es faran uns parlaments. CCOO d’Indústria, junt amb la federació de Construcció i Serveis, anirem en la columna que baixarà des de la plaça d’Urquinaona.

Manifestació unitària del 8 de Març a Barcelona

CCOO d’Indústria de Catalunya també ens sumarem a la manifestació unitària de Barcelona del 8 de Març, convocada pels moviments feministes, i fem una crida a les treballadores i treballadors dels nostres sectors a participar-hi activament.  El punt de trobada de CCOO serà a les 16.30 h, al carrer d’Aribau, entre Gran Via i Diputació.

Descarregueu-vos:
– el cartell de CCOO de Catalunya pel 8 de Març
– el manifest de CCOO de Catalunya pel 8 de Març
– el manifest conjunt de CCOO i UGT d’Espanya amb motiu del 8 de Març
– les infografies explicatives sobre la bretxa salarial: els plans d’igualtat i els plans d’acció contra la bretxa salarial i el registre salarial, una eina participada per identificar la bretxa salarial i fer-hi front