CCOO d’Indústria exigeix un increment de la prevenció i la seguretat en els sectors industrials

Davant els darrers accidents laborals

Aquest dilluns, l’empresa que fa el tractament de les aigües a Celsa Barcelona (Castellbisbal) es va equivocar de producte i va generar una reacció química que va provocar un núvol tòxic que va afectar 25 persones, tant de contractes com de plantilla fixa. Davant aquest incident es va activar el protocol d’emergències i es va atendre les persones afectades, 6 de les quals van ser traslladades a la mútua. Avui tots els afectats ja estan fora de perill.

Lamentablement, aquest no és l’únic accident que s’ha produït en les darreres setmanes en els nostres sectors: accident mortal a Carburos Metálicos (la Pobla de Mafumet), deflagració a la central generadora elèctrica de Flix i incendi al magatzem de productes químics de Miasa (Tarragona). En tots els casos la figura de la subcontractació en cadena i l’evident manca de coordinació en matèria de seguretat han estat un element clau en els accidents, que han afectat treballadors i treballadores tant directes com de les subcontractes.

Davant d’aquest escenari, CCOO d’Indústria de Catalunya denuncia que incidents com aquests posen en risc no només els treballadors i treballadores, sinó també la seguretat de la ciutadania. Per aquesta raó, exigeix que s’incrementin les mesures de prevenció, especialment en els sectors més precaritzats on conflueixen empreses principals i subcontractes, per evitar que es produeixin nous accidents.

Així mateix, CCOO d’Indústria insisteix que cal avançar en la millora de les condicions laborals i insta les empreses a fer una aposta clara per la prevenció i la seguretat de les seves plantilles.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de juliol de 2019