COMUNICAT 4: Conveni de les indústries de l’oli i derivats de Barcelona

Ahir, 13 de juliol, es van reprendre les negociacions del Conveni col·lectiu de les indústries de l’oli i els seus derivats de la província de Barcelona, després que la patronal hagi renunciat a les qüestions que enteníem que eren regressives per als treballadors i treballadores. Per part nostra hem rebaixat la reducció de la jornada laboral de 16 a 8 hores. Així hem reprès les negociacions que es van aturar el passat 19 de maig.

Per la seva banda, la patronal ens proposa un conveni de 4 anys. la part social li hem comentat que 4 anys ens sembla molt, però estaríem disposats a anar a un conveni de 3 anys (nosaltres proposem 2 anys). En qualsevol cas, hem dit que, en funció de com es desenvolupin les negociacions, sobretot en el tema econòmic, veurem la vigència del conveni, sense descartar els 3 o els possibles 4 anys.

Hem quedat el 13 de setembre per a la pròxima reunió. La part social valorem de manera molt positiva la reunió d’avui i l’actitud de la part empresarial, que s’ha compromès a portar una proposta general el proper 13 de setembre.

Per la defensa d’un conveni amb garanties!
Per un conveni digne amb drets i sense retallades!
És el teu conveni, són els teus drets, participa-hi!