NOTA INFORMATIVA: Conveni del metall de Lleida

La patronal FEMEL intenta colar-nos per escrit allò que no va aconseguir en la mesa de negociació

Avui, i després d’un mes del preacord al qual vam arribar sindicats majoritaris i patronal, ens hem reunit de nou a les oficines de la FEMEL amb la clara intenció de signar d’una vegada per totes el Conveni del metall de Lleida.

Malauradament, un cop revisat l’esborrany del nou conveni, ens hem adonat que hi havia diferències en el redactat entre allò preacordat i allò que constava en el document. La patronal, malintencionadament, ha intentat aconseguir per escrit allò que no van ser capaços d’aconseguir a la mesa negociadora durant el mes de desembre.

Tal és així, que, en la Disposició transitòria primera, han intentat colar-nos un paràgraf que compartim amb vosaltres i amb el qual no estem d’acord:

“Les quantitats voluntàries satisfetes per les Empreses, per a qualsevol concepte, durant els anys 2022 i 2023, s’entendrà en tot cas que ho han sigut a compte del present conveni, amb independència de la seva denominació.”

Clarament, no estem disposats ni disposades a firmar un conveni amb aquesta clàusula que es carrega el 30 % no absorbible ni compensable que havíem aconseguit.

La maldat amb la que ha actuat la patronal ens indigna i ens irrita, pensant en la vaga de dos dies a la que ens van empentar al novembre i de la qual sembla que ja se’n han oblidat.

Potser aquest és l’únic camí que entenen, ja que ens tornen a abocar a prendre mesures conflictives que estem disposats i disposades a assumir per tal de garantir unes bones condicions per a tots els treballadors i treballadores del nostre sector.

Us continuarem informant