COMUNICAT 3: Conveni de comerç al detall d’òptiques de Barcelona

Des del dia 17 de maig, que vam tenir l’última reunió amb la patronaldel sector, no hem tingut més notícies d’ells. Segons sembla, se senten còmodes sense incrementar els salaris de les persones treballadores, que estem assumint la pujada de l’IPC i de costos de la llum, del gas, la gasolina, la llista de la compra, etc. Els dona igual si estem bé o malament, només pensen en els seus beneficis, mentre que les persones que treballem al sector no podem assumir amb els nostres baixos salaris els increments dels costos. No obstant això, ells ja han repercutit en els seus costos la pujada de l’IPC.

Us recordem que arrosseguem una pèrdua de poder adquisitiu d’un 6,5 % de 2021 i ara mateix l’IPC està prop del 9 %, per la qual cosa estem acumulant una pèrdua de poder adquisitiu d’un 13,5 %, almenys.

Aquesta situació és inaguantable i inacceptable i, en aquest sentit, ambdós sindicats, CCOO i UGT, hem decidit convocar una vaga al sector per als dies 25 i 25 de novembre. Companyes i companys, si la patronal no canvia la seva posició immobilista, els dies 25 i 26 de novembre estem cridats a la vaga.

Les empreses ens volen més pobres i amb menys drets! Companyes i companys, comencem a preparar-nos per a la defensa d’un conveni digne!

Per uns salaris dignes, NO MÉS PÈRDUA DE PODER ADQUISITIU!!