COMUNICAT 2: Conveni del metall de Lleida

El dia 18 d’octubre va tenir lloc una nova reunió del Conveni col·lectiu del metall de la província de Lleida. La veritat és que la patronal va tornar a decebre’ns perquè no va portar ni propostes ni res de res. Només van recollir la nostra proposta i van dir que ens contestaran en la pròxima reunió.

La veritat és que no entenem la posició de la patronal en ple mes d’octubre, amb l’IPC pels núvols, un cost que estan assumint les persones treballadores perquè ells, les empreses, ja han repercutit en els seus productes l’increment de costos. Només hi ha una explicació a aquesta postura, s’està dilatant i allargant les negociacions perquè els va bé i se senten còmodes, perquè no estan assumint el cost dels salaris de les persones treballadores i aquestes, al seu torn, estan assumint els increments de tots els costos, per la qual cosa cada vegada seran més pobres.

CCOO creiem que aquesta situació és inassumible i no es pot allargar més en el temps i així li ho hem dit a la patronal. Si en la pròxima reunió no hi ha avanços significatius que permetin que les persones que treballen al sector no continuïn assumint costos que no els corresponen, començarem a fer les assemblees informatives pertinents per a la convocatòria de mobilitzacions (sense descartar una vaga) perquè la patronal canviï la seva posició errònia i immobilista en la mesa de negociació.

Companyes i companys, la patronal pretén que d’aquesta situació en sortim més pobres i amb menys drets. Necessitem la vostra participació i el vostre suport per aconseguir un bon conveni. Que la patronal ho tingui clar, si no hi ha increments salarials, hi haurà conflicte!

No ho dubtis, participa per unes condicions laborals justes!