Altres notícies

CCOO lamenta el lent avenç de les negociacions amb la direcció de Continental Automotive

De moment, l'empresa no ha fet cap avanç en el pla de reindustrialització de la planta de Rubí, un tema que és prioritari per a CCOO per garantir una alternativa industrial per a la planta de Rubí que permeti el manteniment de la màxima ocupació possible. Quant al pla de sortida, les propostes de l'empresa estan molt lluny del que demanem. Davant d'aquest escenari, CCOO apressem la direcció de Continental Automotive a fer els esforços necessaris per avançar en les negociacions per la reindustrialització de la planta de Rubí per donar una sortida com més aviat millor a les 740 persones que hi treballen.

més informació »


CCOO fa una crida a la unitat de totes les treballadores i treballadors de les empreses proveïdores i auxiliars per revertir la decisió de Nissan

La veritable força de la reivindicació i la lluita està situada en la unitat de totes les treballadores i treballadors, tant de Nissan com de les seves empreses proveïdores i auxiliars, una unitat que ha de ser visible en tots els processos de mobilització. Així s'ha dit en la reunió que han mantingut aquest dimecres els portaveus de CCOO dels comitès d'empresa de Nissan amb la representació sindical de les empreses proveïdores i de components.

més informació »


CCOO de Catalunya valora positivament el Pla d'impuls de la cadena de valor de la indústria de l'automoció

CCOO de Catalunya considera que aquest pla d'impuls al sector no és simplement un pla d'ajudes a la venda d'automòbils, sinó que contribueix i avança amb realisme cap a una indústria de l'electromobilitat, però reclama una major concreció d'aquestes inversions i que es complementi amb les estratègies que s'estan treballant per al sector a Catalunya en el marc de la taula sectorial de l'auto a Catalunya.

més informació »


CCOO de Catalunya reclama mesures estructurals per resoldre els problemes endèmics que afecten les campanyes agràries

Contractació de temporers.

més informació »


Manifestació de la plantilla de Nissan a Barcelona des del Departament d'Empresa fins a la Delegació del Govern

els comitès han convocat una manifestació des Departament d'empresa fins a la Delegació del Govern. la plantilla de Nissan exigirà demà a les administracions catalana i estatal, amb caràcter urgent, la derogació de l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors, fruit de la darrera reforma laboral, que va eliminar aquest tràmit, ja que, amb aquesta derogació, Nissan es veuria obligada a negociar.

més informació »


El Consejo Confederal de CCOO aprova una resolució en suport a les plantilles de Nissan i Alcoa

Exigeix mecanismes per evitar el tancament.

més informació »


Vaga a la mina d'Iberpotash de Sallent per exigir més seguretat

Els darrers accidents laborals ocorreguts a la mina de Sallent han posat de manifest una sensació d'inseguretat entre les persones que treballen a la mina. Per aquesta raó, el proper 30 de juny els comitès d'empresa de Montajes Rus i d'Iberpotash de Sallent han convocat una jornada de vaga amb el lema “Per la seguretat a la mina”. CCOO donem suport a la convocatòria i exigim a les direccions d'Iberpotash i les empreses contractistes de la mina que s'incrementin les mesures de seguretat per evitar nous accidents.

més informació »


El Ministeri d'Indústria i la Conselleria d'Empresa i Coneixement es comprometen a instar l'Aliança Nissan-Renault-Mitsubishi per treballar una solució per a Nissan a Catalunya

Avui s'ha mantingut una reunió amb el Ministeri d'Indústria i la Conselleria d'Empresa i els sindicats i representants dels comitès d'empresa de Nissan, on s'ha compartit la informació de les gestions realitzades per l'Administració amb la direcció de Nissan Japó en els darrers dies, sense resultats positius.

més informació »


La plantilla de Condialiment es mobilitza contra el tancament de l'escorxador municipal de Mercabarna

Amb una visió purament mercantil, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar l'escorxador municipal de Mercabarna, que opera des de l'any 1979, quan finalitzi l'actual contracte a finals de setembre, deixant sense feina les 124 persones que hi treballen actualment. Una decisió que ha posat la plantilla en clau de lluita. Dimecres es concentraran davant de l'ajuntament contra la decisió de tancar.

més informació »


Cinquena mobilització en dues setmanes de la plantilla de Nissan per la continuïtat de les plantes catalanes

Les treballadores i treballadors de Nissan no descansen. Quan Nissan va fer públic l'anunci de tancament de les plantes de Catalunya, CCOO ja va advertir que la lluita seria contundent. Des de llavors ja s'han realitzat cinc grans mobilitzacions, la darrera de les quals va ser ahir a l'avinguda de la Reina Maria Cristina de Barcelona. Una multitudinària concentració que es va tancar amb la lectura d'uns manifestos adreçats a les direccions de Nissan i de Renault perquè es reverteixi la decisió i es garanteixi el futur de les plantes catalanes de Nissan.

més informació »


CCOO d'Indústria lamentem la mort de Sebastián Gavilán, sindicalista històric de CCOO a Seat

CCOO d'Indústria de Catalunya lamentem la pèrdua del company Sebastián Gavilán Ramos, sindicalista històric de CCOO a Seat, que ens va deixar ahir. Va ser un lluitador en tots els sentits, una persona a la qual no agradaven les mitges tintes i que es mostrava clara i ferma en tot el que calia fer, ja fos en la negociació o en la lluita per les reivindicacions i drets laborals i socials. CCOO volem transmetre el nostre sincer condol a la seva família, amistats i companyes i companys.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a Akzo Nobel

Les treballadores i treballadors d'Akzo Nobel Industrial Paints, de Vallirana, han ratificat per una àmplia majoria, amb un 78 % de vots a favor, el principi d'acord assolit dimarts entre el comitè i la direcció de l'empresa, amb la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya. CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament l'acord, ja que incorpora millors condicions econòmiques per a la plantilla que les que plantejava inicialment l'empresa i ha permès reduir les persones afectades per la supressió del procés continu.

més informació »


El Comitè de Nissan s'ha reunit amb el president del Parlament de Catalunya i li ha demanat anar tots a una per aconseguir la continuïtat de les plantes catalanes

Aquest dijous, 11 de juny, la plantilla farà una nova mobilització a Barcelona.

més informació »


Reforma laboral i deslocalitzacions

Els secretaris generals de CCOO (Unai Sordo), CCOO de Catalunya (Javier Pacheco), CCOO de Galicia (Ramón Sarmiento) i CCOO d'Indústria (Agustín Martín) han escrit un article conjunt on reflexionen sobre la reforma laboral i les conseqüències que ha portat en relació amb les deslocalitzacions de les empreses i la desindustrialització del nostre territori.

més informació »


Marxa nocturna de la plantilla de Nissan per la continuïtat de les plantes catalanes

Els comitès d'empresa han convocat les plantilles a concentrar-se demà, a les 21 hores, davant l'edifici de Correus des d'on iniciaran una marxa nocturna pel passeig de Colom i la Rambla que finalitzarà a la plaça Catalunya en defensa dels llocs de treball i de l'activitat industrial de Nissan a Catalunya.

més informació »


La plantilla d'Akzo Nobel es mobilitza en defensa de les condicions laborals i de l'ocupació

La direcció d'Akzo Nobel Industrial Paints (Vallirana) ha posat sobre la taula una modificació substancial de les condicions laborals de la plantilla i la supressió del procés continu, cosa que suposaria l'acomiadament d'onze persones. Davant la impossibilitat d'arribar a un acord amb l'empresa per revertir aquestes decisions, el comitè d'empresa ha convocat la plantilla a una jornada de mobilització en defensa de les condicions i els llocs de treball el dimecres 10 de juny.

més informació »


Javier Pacheco: "Nissan a Barcelona: molt partit per jugar"

Article publicat a 'elcritic.cat' (5-6-2020).

més informació »


El comissari europeu d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, exposa els compromisos de la Unió Europea per abordar la situació a Nissan

Reunió telemàtica amb IndustriaALL Europa, CCOO, UGT i USO.

més informació »


El comissari europeu d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, es reuneix amb IndustriaALL Europa, CCOO, UGT i USO per valorar la situació de Nissan

Demà divendres, 5 de juny, a les 9 del matí.

més informació »


Carta oberta de CCOO a la presidència de Garrigues per demanar que aquest despatx d'advocats no sigui còmplice de les pràctiques empresarials de Nissan

Intencions de tancar les plantes a Catalunya.

més informació »


CCOO lamentem l'accident mortal ocorregut avui a la mina d'Iberpotash de Vilafruns

L'accident s'ha produït a causa d'un despreniment mentre els operaris de la subcontracta instal·laven uns ventiladors a la mina per fer baixar la temperatura i injectar oxigen. Davant d'aquest trist succés, CCOO demanem a les direccions d'Iberpotash i de les seves contractes que s'extremin les mesures de prevenció i de seguretat per evitar nous accidents. CCOO estarà atenta al resultat de les investigacions de l'accident per depurar les possibles responsabilitats.

més informació »


Nova acció de mobilització de la plantilla de Nissan en defensa dels llocs de treball

Els comitès d'empresa de Nissan han convocat tots els treballadors i treballadores a acostar-se als respectius centres de treball amb el seu vehicle particular, des d'on sortiran en una marxa lenta de vehicles des de cada una de les plantes de Nissan per confluir en una gran marxa a l'avinguda de la Diagonal de Barcelona i faran una acció de protesta a les immediacions del consolat japonès

més informació »


Javier Pacheco: 'Hem de convèncer els japonesos que amb la decisió sobre Nissan s'han equivocat'

Entrevista a 'Tot es mou' de TV3 (2-6-2020).

més informació »


Javier Pacheco: 'El tancament de Nissan enmig d'una pandèmia mundial és una immoralitat'

Entrevista al programa 'En Directe a Ràdio 4' el dimarts 2 de juny del 2020.

més informació »


Comunicat conjunt d'administracions i agents socials i econòmics sobre el futur de Nissan a Catalunya

Comunicat conjunt emès després de la reunió celebrada per administracions i agents socials i econòmics sobre el futur de Nissan a Catalunya.

més informació »


La plantilla d'Acciona es mobilitza en defensa dels seus llocs de treball, en perill per la decisió de Nissan de no continuar operant a les plantes catalanes

Les treballadores i treballadors d'Acciona Facility Servicis que presten els seus serveis a les instal·lacions de Nissan de la Zona Franca també es mobilitzen en defensa dels seus llocs de treball, que ara estan en risc per la decisió de la multinacional de no continuar operant a les plantes que té a Catalunya. Aquest dimecres es concentraran davant la seu de les oficines principals d'Acciona per fer arribar el seu missatge alt i clar a la direcció de l'empresa de rebuig davant la manca de voluntat de la companyia per negociar amb el comitè d'empresa i contra el tancament de Nissan.

més informació »


La plantilla de Nissan interpel·la Renault en defensa dels seus llocs de treball

Les treballadores i treballadors de Nissan continuen mobilitzant-se en defensa dels seus llocs de treball, i volen denunciar també davant de Renault, com a membre de l'aliança que gestiona la zona d'Europa, que la decisió de Nissan deixarà 25.000 famílies sense feina, amb tot el que això comporta. Amb aquesta nova protesta volen fer arribar el seu missatge alt i clar al president d'ANFAC i directiu de Renault, José Vicente de los Mozos, per dir-li que no es pot rentar les mans en aquest assumpte.

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco: 'Si nacionalitzem Nissan, què vendrem?'

Publicada al diari 'El Periódico de Catalunya' el dissabte 30 de maig del 2020.

més informació »


Es reprenen les reunions de la Mesa de Negociació sobre Continental Automotive

El proper dimarts, 2 de juny, es reprenen les reunions de la mesa de negociació sobre Continental Automotive, amb la mediació del Departament de Treball. En aquesta mesa de negociació l'empresa es va comprometre a avançar en dues línies fonamentals: d'una banda, el pla de reindustrialització per a la planta de Rubí, i, de l'altra, començar a negociar les condicions de sortida d'aquelles persones que quedin fora del pla de reindustrialització.

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco al programa 'El matí de Catalunya Ràdio'

Divendres, 29 de maig del 2020.

més informació »


Entrevista a Javier Pacheco al programa 'Notícies en xarxa' de La Xarxa

Divendres, 29 de maig del 2020.

més informació »


Comunicat conjunt del Govern de la Generalitat, CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, Foment del Treball i Pimec, davant l'anunci oficial de Nissan de tancament dels seus centres de treball a Catalunya

Es comprometen a continuar treballant per mantenir l'activitat de Nissan i el seu parc de proveïdors a Catalunya i valoren la unitat d'acció de les diferents administracions, patronals i sindicats per evitar que es confirmi el tancament definitiu dels centres de treball a Catalunya.

més informació »


La plantilla de Nissan es mobilitza en defensa dels llocs de treball

La lluita de les treballadores i treballadors de Nissan en defensa dels seus llocs de treball no s'atura. Demà divendres, 29 de maig, els comitès d'empresa de Nissan han convocat la plantilla a concentrar-se de les 11 a les 12.30 h davant els quatre concessionaris més importants que Nissan té a l'àrea de Barcelona.

més informació »


Nissan anuncia el tancament de les plantes de Catalunya

CCOO manifestem la notra oposició a la decisió de la multinacional Nissan de tancar les seves plantes a Catalunya. CCOO estarem al costat de les treballadores i treballadors i no descansarem fins a convèncer la multinacional de mantenir les operacions industrials a Espanya. Emplacem les institucions espanyoles, catalanes i municipals que treballin al nostre costat fins a tenir una solució.

més informació »


CCOO rebutja el tancament de l'escorxador municipal de Mercabarna

CCOO denuncia que, amb aquesta decisió, l'Ajuntament de Barcelona, com a accionista principal de Mercabarna, aposta per la destrucció d'ocupació i de teixit productiu, trenca la cadena de valor, en comptes de buscar solucions de continuïtat, i contraria el discurs de defensa dels serveis públics i essencials, com és el sector de l'alimentació, que s'ha estat donant durant la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

més informació »


Els comitès de Nissan faran una acció a Barcelona per reivindicar el futur de la multinacional a Catalunya

Els comitès d'empresa de Nissan estan preparant una acció per reivindicar el futur industrial i dels llocs de treball de les fàbriques que la multinacional té a Catalunya, que tindrà lloc aquest dimarts, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Així mateix, valoren positivament que gràcies a la pressió de la demanda judicial per vulneració de vaga, Nissan no apliqui l'ERTO. D'altra banda, avui s'han reunit amb el secretari general d'Indústria, que els ha traslladat el compromís del Ministeri en defensa de les plantes de Nissan i dels llocs de treball.

més informació »


CCOO de Catalunya i la seva federació d'Indústria demanen un pla integral per a la transformació del sector de l'automoció a Catalunya

Calen inversions per adaptar les infraestructures.

més informació »


CCOO s'oposa al tancament de l'escorxador municipal de Mercabarna i reclama una solució de continuïtat per a la plantilla

El comitè d'empresa de Condialiment s'oposa frontalment al tancament de l'escorxador i denuncia que amb aquesta mesura es posen en risc més de 120 llocs de treball directes, a més de tot el personal d'empreses auxiliars que donen suport a l'activitat. CCOO d'Indústria dona suport a la plantilla de Condialiment i denuncia que una empresa de caràcter públic com és Mercabarna destrueixi teixit industrial i ocupació en un moment que és més necessari que mai reforçar la indústria. A més, considera inadmissible que l'Ajuntament prengui la decisió de tancar l'escorxador.

més informació »


IndustriAll Europe demana solucions urgents per a la indústria automobilística a la Comissió Europea

El secretari general d'IndustriAll Europe, Luc Triangle, ha adreçat una carta als comissionats europeus d'Indústria i de Treball i Drets Socials, en la qual els exposa la preocupació d'aquesta federació sindical europea davant la incerta situació de la planta de Nissan de Barcelona, fruit del pla de reestructuració que prepara la multinacional japonesa; així com la preocupació sobre com aquesta pandèmia pot afectar el seuctor de l'automòbil a Europa.

més informació »


Campanya de suport i solidaritat amb la vaga dels treballadors i treballadores de Nissan

CCOO d'Indústria hem impulsat una campanya de solidaritat i suport a les companyes i companys de Nissan en la seva lluita pel futur de les plantes i els llocs de treball que la multinacional té a Catalunya i al conjunt de l'Estat. Us animem a sumar-vos a aquesta campanya i també a col·laborar amb la caixa de resistència per la vaga de Nissan.

més informació »


Una desena de federacions sindicals europees de la indústria se sumen a la lluita dels companys i companyes de Nissan

"Farem tot el possible per salvar i perpetuar el major nombre de llocs de treball". Aquest és el compromís que assumeixen un grup de federacions sindicals industrials europees en el comunicat de suport i solidaritat que han fet arribar a les companyes i companys de Nissan Barcelona, que viuen sota l'amenaça de tancament. "Estarem atents per assegurar-nos que assumeixin el que han d'assumir i paguin el que han de pagar".

més informació »


S'inicia la regularització laboral dels 600 falsos autònoms de la Corporació Alimentària Guissona

Els 600 falsos autònoms i autònomes que encara operen a la Corporació Alimentària Guissona, del Grup bonÀrea (Lleida), passaran al règim general de la Seguretat Social i se'ls aplicarà el conveni col·lectiu sectorial de referència. Era una de les poques empreses de la indústria càrnia que es resistia a fer el pas. CCOO, que té la majoria de la representació, vigilarà el procés que ha liderat i que finalitzarà a l'octubre.

més informació »


CCOO destaca la responsabilitat que ha demostrat la plantilla d'Affinity Petcare en la situació de pandèmia

CCOO ha participat en la definició del protocol d'actuació davant la pandèmia de la COVID-19, en el qual s'han incorporat mesures preventives tant individuals com col·lectives, s'han extremat les mesures d'higiene i s'han reorganitzat els horaris per evitar aglomeracions del personal. CCOO també ha col·laborat per buscar equips de protecció individual per a la plantilla.

més informació »


Javier Pacheco: "La huelga de Nissan en el estado de alarma"

Article publicat a 'El País' (18-5-2020).

més informació »


Javier Pacheco: "Un futuro para Nissan ya"

Article publicat a 'sinpermiso.info' (17-5-2020).

més informació »


S'arriba a un acord amb l'ETT Aldia que garanteix la seguretat i les condicions laborals dels temporers contractats al Grup ESPAX

Gràcies a la pressió sindical de CCOO, avui s'ha tancat un acord amb l'ETT Aldia amb el qual es garanteix l'ocupació, la seguretat i les condicions laborals dels temporers contractats a través seu a les finques que el Grup ESPAX té al municipi de Soses (Segrià). CCOO valora positivament l'acord assolit, ja que finalment l'empresa ha entrat en raó i s'ha pogut donar resposta a les reivindicacions d'aquests treballadors i treballadores.

més informació »


Les reivindicacions de més seguretat i menys precarietat a la petroquímica de Tarragona segueixen ben vives

La Coordinadora de delegats i delegades de CCOO dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona s'ha reunit per analitzar la situació actual al sector, on s'ha evidenciat que la precarietat segueix ben present i afecta especialment les empreses auxiliars, la majoria de les quals han presentat ERTO. També s'ha tractat la represa de l'activitat a IQOXE, davant la qual CCOO adverteix que no pot ser a qualsevol preu i vetllarà perquè es garanteixi la seguretat per sobre de tot.

més informació »


Javier Pacheco i Miguel Ángel Boiza: "Una alternativa viable"

Article publicat a 'La Vanguardia' (15-5-2020).

més informació »


El Comitè de Nissan presenta una demanda judicial contra l'empresa per vulneració del dret de vaga

Davant la paralització de la producció a la fàbrica de la Zona Franca a causa de la vaga indefinida iniciada el passat 4 de maig, la direcció de Nissan ha tornat a incloure les treballadores i treballadors en l'ERTO per causa de força major. El comitè denuncia que aquesta mesura no correspon, ja que la raó per la qual s'ha aturat la producció a Zona Franca no es deu a l'afectació de la COVID-19, sinó a la vaga indefinida que s'ha iniciat a la planta de Montcada i Reixac.

més informació »


CCOO no ha descansat a la Corporació Alimentària Guissona, on ha treballat per garantir la seguretat i la salut de la plantilla

Com no podia ser d'altra manera, la Corporació Alimentària Guissona no ha deixat de treballar durant l'emergència sanitària per garantir el subministrament a la ciutadania, però la gent de CCOO d'Indústria tenia clar que el primer era garantir la salut de la plantilla i evitar el risc de contagi.

més informació »


CCOO denuncia l'ETT Aldia a la Inspecció de Treball per no garantir la seguretat i la salut dels temporers

CCOO denuncia que no es compleixen les mesures de prevenció de riscos i de seguretat establertes pels governs català i estatal per protegir la salut dels temporers contractats a través de l'ETT Aldia ni al lloc de treball ni als allotjaments. CCOO també alerta que l'ETT està pagant a aquests temporers per sota del que estableix el SMI i que, quan alguns van reclamar que se'ls pagués el que corresponia, l'ETT els va acomiadar.

més informació »


CCOO coordina sindicalment Nissan i les seves empreses auxiliars i de components per garantir l'activitat productiva i l'ocupació del sector

Aquest matí, s'ha fet una reunió amb la Secció Sindical Intercentres de CCOO de Nissan i els delegats i delegades de les empreses auxiliars i de components que treballen per a la multinacional japonesa. Tots els assistents a la reunió han compartit la necessitat de mantenir una coordinació directa en el flux de comunicació i en aquelles accions que s'hagin d'emprendre davant les decisions que es puguin prendre i que posin en risc l'ocupació directa de Nissan i de les seves empreses auxiliars i de components.

més informació »


Entrevista de la federació estatal a José Antonio Hernández, secretari general de CCOO d'Indústria de Catalunya

En aquesta entrevista Hernández explica com està afectant aquesta crisi als sectors industrials, quines són les propostes de CCOO per reactivar la indústria a la sortida d'aquesta crisi, com ha estat la represa de l'activitat industrial a Catalunya, i quina és la situació a la petroquímica de Tarragona, al sector de l'auto i al camp.

més informació »


CCOO rebutja l'informe final de l'Administració sobre l'accident d'IQOXE

CCOO vol manifestar que no està d'acord amb la presentació d'un informe final per part de la Presidència del Govern de la Generalitat, quan encara estan obertes la Comissió d'Investigació del Parlament i la Comissió de Treball per establir la coordinació d'activitats preventives entre les empreses dels polígons petroquímics de Tarragona, i quan la Inspecció de Treball no ha acabat ni ha resolt la investigació de l'accident. A més, CCOO denuncia que IQOXE continua incomplint la normativa de seguretat.

més informació »


Els treballadors i treballadores de Nissan inicien avui una vaga indefinida per exigir un pla industrial de futur

Avui s'inicia la vaga indefinida a Nissan davant la manca de claredat per part de la direcció de l'empresa sobre el futur industrial de les plantes que té a Catalunya. La primera a aturar-se ha estat la planta de Montcada i Reixac, amb un seguiment del 100 % de la vaga.

més informació »


Les reivindicacions laborals i socials inunden les xarxes socials amb motiu de l'1 de Maig

Ha estat un 1 de Maig atípic, però no per això menys reivindicatiu. Com que no era possible fer la tradicional manifestació als carrers de les principals capitals, CCOO i UGT vam convocar una reeixida manifestació virtual que va inundar les xarxes socials de reivindicacions laborals i socials.

més informació »


CCOO denunciem que la manca de consens sobre les mesures de seguretat en la campanya agrícola d'enguany generarà conflictes laborals i socials

CCOO d'Indústria denuncia que la patronal pretén tirar endavant la campanya agrícola sense garantir la seguretat de les persones que hi treballen, cosa que pot posar en risc la salut pública. CCOO rebutja frontalment bona part de les propostes patronals, que estan molt per sota de les recomanacions i normes de salut pública decretades en l'estat d'alarma i que són d'obligat compliment per a tots els empresaris, empreses i persones treballadores de tots els sectors econòmics.

més informació »


El Comitè d'Empresa de Nissan convoca vaga indefinida a partir del 4 de maig a les plantes de Zona Franca i Montcada

CCOO d'Indústria de Catalunya dona total suport a la vaga indefinida que han convocat els comitès d'empresa de Nissan a partir del proper 4 de maig a les fàbriques de Zona Franca i de Montcada, coincidint amb la represa de l'activitat productiva a les seves plantes, per exigir a la multinacional un pla industrial futur per als centres de treball que té a Catalunya. No descarten estendre la vaga a més centres si Nissan no n'aclareix el futur.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord sobre l'aplicació de l'ERTO de Seat

CCOO d'Indústria de Catalunya fa una valoració positiva de l'acord assolit, ja que incorpora algunes de les propostes del sindicat per intentar minimitzar l'afectació de l'expedient sobre la plantilla, tant en termes econòmics com de conciliació de la vida familiar i laboral.

més informació »


CCOO d'Indústria fa un reconeixement a la tasca que està fent el sindicat en defensa de les persones treballadores

La federació estatal de CCOO d'Indústria ha editat un vídeo en el qual fa un reconeixment a la nostra gent, tant d'estructura com delegats i delegades de les empreses, sindicalistes de cap a peus que ho estan donant t tot, i més, per amortir l'impacte d'un virus que ha passat com un tsunami pel mercat laboral.

més informació »


CCOO lamentem la mort d'un treballador de le Porc Gourmet que ha estat arrossegat pel riu Gurri

CCOO volem fer una crida a les administracions a realitzar les obres públiques necessàries per dotar als treballadors i treballadores d'aquestes empreses d'un accés segur i digne al polígon el Bulló que no estigui supeditat a la climatologia

més informació »


Acord estatal sobre l'ERTO de reducció de jornada a Thyssenkrupp Elevator

Més de 2.000 treballadors a tot l'Estat es veuran afectats per l'ERTO a partir de la setmana del 20 d'abril i es podran beneficiar de l'acord signat per la federació estatal de CCOO d'Indústria. Aquest acord permetrà guanyar temps a aquesta situació de crisi i garantir la viabilitat de l'empresa en les pròximes setmanes i mesos.

més informació »


S'arriba a un acord d'ERTO de reducció de jornada a Schneider Electric

Més de 3.700 treballadors i treballadores es veuran afectats per l'ERTO a partir de la setmana del 20 d'abril i beneficiats per l'acord aconseguit per CCOO d'Indústria en majoria, sense el suport de la resta d'organitzacions sindicals. La secció sindical va iniciar el treball de control a les comissions de seguiment que es crearan a cada centre gràcies a CCOO d'indústria.

més informació »


S'arriba a un acord sobre l'ERTO a Schindler que permetrà garantir la viabilitat de l'empresa en les properes setmanes i mesos

Prop de 2.000 treballadors i treballadores del conjunt de l'estat es beneficiaran de l'acord sobre l'ERTO de reducció de jornada de Schindler, que CCOO d'Indústria va signar el passat 8 d'abril i que s'està aplicant des de fa uns dies. un acord que permetrà guanyar temps a aquesta situació de crisi i garantir la viabilitat de l'empresa en les properes setmanes i mesos.

més informació »


S'arriba a un acord d'ERTO de reducció de jornada a ABB

Més de 1.300 treballadors es veuran afectats per l'ERTO a partir de la setmana del 20 d'abril i beneficiats per l'acord aconseguit per CCOO d'Indústria. L'acord preveu complements del 85% del salari brut fix i altres importants millores.

més informació »


CCOO valora l'exemple de solidaritat entre empreses, institucions i ciutadania que s'han prestat a col·laborar en projectes per donar resposta a les necessitats sanitàries

CCOO valora l'exemple de solidaritat entre empreses, institucions i ciutadania que s'han prestat a col·laborar en projectes per donar resposta a les necessitats sanitàries.

més informació »


La Inspecció de Treball dona la raó a CCOO i considera que Elecnor estava incomplint la normativa preventiva

CCOO d'Indústria de Catalunya va interposar una denúncia davant la Inspecció de Treball contra l'empresa Elecnor per incompliment de les seves obligacions preventives per a la protecció de la seguretat i la salut dels seus treballadors i treballadores davant la pandèmia de la COVID-19. Aquesta denúncia s'emmarca en la campanya sindical que CCOO d'Indústria està duent a terme per garantir la salut de les persones treballadores en el seu lloc de treball davant la crisi sanitària que estem afrontant.

més informació »


Javier Pacheco: 'La automoción tiene que ponerse en vanguardia'

Entrevista a 'Coche Global', el 9 d'abril del 2020.

més informació »


CCOO exigirà amb determinació el compliment de les mesures de seguretat al sector del camp

Per CCOO és absolutament necessari fer compatibles les campanyes agrícoles amb la seguretat i la salut de les persones que treballen en aquestes campanyes, de manera que lamentem que el Govern no sigui més ambiciós i concret en aquesta matèria. Això, juntament amb els pronunciaments de les patronals en les taules de concertació sectorial a Catalunya, preocupa especialment al sindicat, per les conseqüències que pot tenir en aquest sector.

més informació »


CCOO lamenta la mort de l'històric sindicalista Manolo Cruz

CCOO lamenta la mort de l'històric sindicalista Manolo Cruz, Impulsor del sindicalisme democràtic a la comarca, va rebre la medalla al mèrit del treball, Francesc Macià

més informació »


Els sectors del metall, l'automoció i la química són els més afectats per la crisi derivada del coronavirus

CCOO d'Indústria de Catalunya ha detectat i assessorat 964 empreses dels nostres sectors, que ocupen 125.158 treballadores i treballadors, en les quals s'han presentat o negociat diferents mesures per afrontar la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus. En el 73,70 % dels casos s'han plantejat ERTO, la majoria dels quals per causes de força major.

més informació »


CCOO denunciarà els ERTO fraudulents a les empreses auxiliars de la petroquímica

A causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, les empreses auxiliars estan plantejant ERTO per causes de força major, sense negociar-ne les condicions amb la representació de les treballadores i treballadors, ni tampoc mesures alternatives. er CCOO, algunes empreses estan fent un abús d'aquesta modalitat d'expedient per causes de força major, que no correspondria.

més informació »


SEAT començarà a fabricar mascaretes

Si finalment el Ministeri de Sanitat dona el vist-i-plau, de la fàbrica de SEAT de Martorell en sortiran a diari deu mil mascaretes per a pacients i quaranta destinades al personal sanitari que treballa a les unitats de cures intensives. El que passa a SEAT és un exemple de com les plantilles de la indústria de l'auto tracten d'atendre la crida del personal sanitari que necessita material. A Renault i Adient també s'han gestat projectes similars.

més informació »


CCOO demana que les empreses posin a disposició la seva tecnologia per donar cobertura a les necessitats sanitàries en la crisi de la COVID- 19

L'expansió ràpida de la COVID-19 ha posat en màxima tensió el servei públic de salut del nostre país, amb els hospitals a punt d'arribar al col·lapse amb una crítica falta dels EPI que protegeixen els professionals de la salut. Professionals sempre imprescindibles i més davant d'una pandèmia com la que patim

més informació »


Gràcies a la pressió sindical, s'arriba a un acord sobre l'ERTO de Nissan

Gràcies a la pressió sindical, el comitè d'empresa de Nissan ha aconseguit que la multinacional rectifiqui i han arribat a un acord sobre l'ERTO que garanteix una cobertura salarial suficient per al conjunt de la plantilla.

més informació »


CCOO d'Indústria lamenta la mort del company Antonio Medina Cano

Va estar sempre vinculat al sindicat intercomarcal del Baix Llobregat, on va ser membre dels equips d'extensió i d'eleccions sindicals durant gairebé 20 anys. CCOO volem transmetre el nostre sincer condol a la seva família, amistats i companys.

més informació »


Inditex fa marxa enrere i no presentarà cap ERTO als centres logístics, tal com li demanava CCOO

La pressió sindical ha donat resultat. Finalment, Inditex fa marxa enrere i no presentarà cap ERTO als centres logístics, tal com li exigia CCOO. El grup tèxtil ha entès que, amb uns beneficis històrics de 3.639 milions d'euros, no tenia sentit beneficiar-se del paquet de mesures econòmiques del Govern per protegir les empreses i les seves plantilles de la crisi del coronavirus.

més informació »


Els comitès d'empresa de Nissan rebutgen les condicions de l'ERTO presentat pels efectes del coronavirus

Reunió sense acord.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a Grifols España per afrontar la situació derivada del coronavirus

Compromís de l'empresa de no presentar cap ERO ni fer acomiadaments.

més informació »


© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.