CCOO reclama la instal·lació d’aire condicionat a les cabines del cremallera de la Vall de Núria davant les altes temperatures

CCOO de Catalunya demana que s’instal·lin equips de climatització dins les cabines, independents dels del passatge, per tal de garantir la salut i les condicions laborals dels treballadors i treballadores i la seguretat dels usuaris i usuàries del tren cremallera de la Vall de Núria. Les temperatures dins les cabines de conducció, els mesos d’estiu, poden superar fàcilment els 35 graus.

Fa diversos anys que els delegats de prevenció i el Comitè d’Empresa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de la Vall de Núria, a través de les reunions trimestrals del Comitè de Seguretat i Salut, reivindiquen la instal·lació d’equips d’aire condicionat a l’interior de les cabines dels automotors, com a conseqüència de les altes temperatures a les quals s’arriba durant en els mesos d’estiu.

L’any 2019, quan es va fer la reforma dels trens, no es va fer la instal·lació d’aire condicionat a les cabines, sinó que només es va instal·lar a la zona dels passatgers. Posteriorment, i a petició dels delegats, es van habilitar unes sortides d’aire procedent de la zona de passatge dins les cabines, però aquestes han resultat ser clarament insuficients tot i que els equips de climatització dels passatgers funcionin al 100 % de la seva capacitat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de juliol de 2022