És prioritat del sindicat la conversió a fixos, els contractes d'interinitat i temporals

CCOO defensa els procesos d'estabilització i de consolidació de l'ocupació per posar fi al frau en la contractació a les administracions públiques


Foto

L’anàlisi jurídic del context en què s’ha produït la sentència posa de manifest que no totes les persones interines i temporals que presten serveis a l’Administració tenen una contractació fraudulenta. Tal com ha exposat el professor Joan Mauri en la seva ponència, perquè hi hagi abús en la contractació per part de l’Administració, s’han de donar tres requisits:

·        Inexistència de la causa que justifica la interinitat o la temporalitat.

·        Superar el temps taxat per al desenvolupament de les oposicions.

·        No haver-hi impediment per convocar els processos de provisió dels llocs de treball.

Per la seva part, Miriam Pinillos, secretaria de Polítiques Públiques de la FSC-CCOO estatal, ha manifestat el posicionament del sindicat en aquesta qüestió. Un posicionament que es materialitza en l’exigència de:

·        Convocatòria i realització en temps i forma dels processos d’estabilització i consolidació de l’ocupació.

·        Compliment del TREBEP i de les sentències judicials.

·        Inici de les negociacions de l’EBEP,  per a la correcta transposició de l’article 5 de la Directiva 1999/70/CE, de 28 de juny, relativa a l’Acord marc sobre el treball de duració determinada. Així com del III Acord per a la millora de l’ocupació pública.

La prioritat de CCOO és que les persones interines i temporals passin a ser personal fix en les diferents administracions, però amb garanties i sense falses esperances. Per això, la  millor eina són els processos d’estabilització extraordinaris del 2017 i 2018, així com negociar d’altres diferenciats dels ordinaris i de la taxa de reposició. La via judicial ha de servir per guanyar i no per crear més frustració. 

Finalment, s’ha remarcat la necessitat d’entomar de forma urgent aquest tema, sense més dilacions judicials, atès que en breu les administracions públiques veuran reduïdes les seves plantilles pel gruix de jubilacions que es produiran.

L’actual pandèmia ha posat en relleu la necessitat d'enfortir els serveis públics, prou debilitats pels successius anys de retallades i privatitzacions. I amb aquesta jornada les delegades i els delegats de CCOO hem sortit més informats i amb més eines per a una acció sindical eficaç i eficient davant els abusos de les administracions públiques en la contractació.

 

Fes clic al següent enllaç per veure al canal Youtube la Jornada "Temporals a l'administració pública, anàlisis sentència TJUE sobre el frau a la contractació"

Fes clic al següent enllaç per veure el document elaborat per el Dr. Joan Mauri, professor de Dret Administratiu de la UB "Temporalitat en l'ocupació pública: Un mal endèmic"

 
 

06/10/2020

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.