ACORD DE CCOO I UGT

JORNADA LABORAL DE 37 HORES I MITJA A CORREOS EXPRESS


Foto

l'estiu passat des de la Secció Sindical de CCOO es va presentar a l'empresa un informe de l'Advocacia de l'Estat que confirmava que a la plantilla de Correus Express li corresponia una jornada de treball general que es computés en quantia anual i suposés una mitjana setmanal de trenta-set hores i mitja. Això vol dir  que la jornada general a l'empresa es reduiria dues hores i mitja setmanals. Es passaria de 40 hores a 37,5 hores.

A aquesta petició, no hi va contestar l'empresa per la qual cosa es va iniciar demanda al SIMA el 4 de juliol del 2019. UGT i CSIF es van unir a la reclamació perquè se'ns apliqués el que es disposa en la Disposició addicional cent quaranta-quatrena de la Llei 6/2018.

En les reunions de negociació del SIMA que van començar el 16 de setembre, l'empresa va acabar reconeixent que aquesta legislació ens era aplicable i durant diversos mesos els sindicats tractem d'arribar a un acord sobre la manera d'adaptar aquesta nova jornada per a tots els traballadors i treballadores.

A mitjans gener i una vegada ja havia acabat sense avinença el procés de negociació i veient-nos abocats a iniciar el procés judicial, l'empresa ens va cridar per a fer un últim intent. Es va assolir per fi un principi d'acord però va aparèixer la  COVID-19 i es va tornar a paralitzar l'assumpte. Finalment, en aquestes últimes setmanes s'han acabat de polir els serrells i s'ha signat l'acord que estableix els següents punts principalment:

-              S'acorda implantar aquest acord en tots els centres de treball de Correus *Express Paqueteria Urgent S.A. *SME que tinguem una jornada anual superior a 1.712 hores i 17 minuts. Aquesta reducció de la jornada diària serà decidida per l'empresa sobre la base de criteris operatius i de producció i es portarà a terme a través dels diferents calendaris laborals de cada centre.

-              Per a la seva aplicació es concediran tres dies hàbils (d'excés de jornada) a l'any a partir de l'1 de juny (per al 2020) en aquelles delegacions que tinguin jornada anual superior a l'anteriorment esmentada i donin per fer aquests tres dies.

-              En cas que encara sobrin hores d'excés de jornada, aquestes es reduirien en minuts de la jornada diària a l'inici o al final a partir de l'1 de juny (per al 2020), la RLT (representació legal dels treballadors) podrà negociar la seva acumulació en més dies en cas que siguin suficients per per fer-ho.

-              Per a compensar l'endarreriment de la implantació d'aquesta jornada laboral des que entrés en vigor, es concediran dos dies més d'excés de jornada a tots els treballadors i treballadores, les parts signants han acordat que  es gaudiran al llarg de l'any 2021 i 2022.

-              Els treballadors i treballadores a temps parcial gaudiran dels mateixos dies d'excés de jornada anteriorment esmentats i s'operarà la reducció de jornada diària proporcional a la jornada que realitzin.

-              Per al cas de treballadors i treballadores amb jornades operatives especials s'establirà una regulació diferent que es pactarà amb l'RLT dels centres afectats. 

Des de la part social valorem molt positivament el resultat d'aquesta negociació i la considerem un gran pas per a acostar-nos més al tractament d'empleat públic que ens correspon i que se'ns  sol  aplicar  arbitràriament  només  per a despullar-nos de drets  de què ja  gaudíem.  Per primera vegada hem aconseguit un dret laboral per pertànyer al Grup Correos.


22/05/2020

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.