Nova ordre de la Generalitat de Catalunya

Resolució que determina les mesures de distància entre treballadors i treballadores

Ahir diumenge es va publicar al DOGC la Resolució TSF/759/2020, de 22 de març per la qual es concreten les mesures de distància entre
treballadors i treballadores i amb les persones usuàries amb les quals interactuen als centres de treball. 

Aquesta mesura, però, no és aplicable a les persones treballadores dels serveis socials ni dels cossos i forces de seguretat.

Pel que fa al col·lectiu dels serveis socials, aquesta nova ordre evidencia l’actual desprotecció, atès que en aquesta feina no es pot mantenir la distància de seguretat que aconsellen les autoritats mèdiques i, a més, no disposen dels equips de protecció Individual (EPI) necessàris per desenvolupar la seva tasca d’atenció a les persones. 

Amb aquesta crisi es posa de manifest el que fa temps que CCOO manifesta a través de la nostra federació: ELS NOSTRES SERVEIS SOCIALS ESTAN DESBORDATS. Les polítiques d’austeritat i les retallades han fer disminuir els recursos, les prestacions i la dotació de professionals.

Campanya serveis socials FSC Catalunya

Programa CCOO TV3 serveis socials al límit

Respecte al col·lectiu de la policia autonòmica, Policia Local, Policia Nacional, Guardia Civil i Forces Armades, l’FSC estatal ha difós el comunicat que han realitzat per a l’adopció de mesures per part del Govern de l’Estat que ajudin a la protecció dels servidors i servidores públics