La insistència del sindicat ha donat el seu fruit i els més de 3.200.000 empleades i empleats públics ja no haurem d'esperar més la pujada salarial pactada.

CCOO saluda l'aprovació de la pujada salarial per a les empleades i empleats públics i sol·licita reprendre com més aviat millor les tasques pendents


Foto

L'Àrea Pública de CCOO, sindicat majoritari a les administracions públiques, s'ha mobilitzat des de molt abans de la constitució del nou Executiu perquè aquesta pujada salarial, del 2 % més el 0,3 % de fons addicionals, fos garantida i executada de manera immediata. Concretament la setmana passada, a més, el sindicat va remetre una carta a la nova ministra de Política Territorial i Funció Pública exposant la necessitat i la urgència que s'acceleressin els tràmits per aprovar els increments salarials.

Finalment el nou Govern ha complert amb el seu compromís, aprovant en el Consell de Ministres del 21 de gener el decret que s'adjunta, que efectes retroactius des de l'1 de gener.

CCOO valora positivament el reconeixement explícit del Govern a les empleades i empleats públics i la seva aposta per reforçar i garantir els serveis públics.

El sindicat espera que el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, tal com hem sol·licitat, acceleri igualment la reactivació de les taules de negociació i els grups de treball per avançar en la recuperació dels drets arrabassats i l'enfortiment dels serveis públics.

Per a l'Àrea Pública de CCOO les prioritats que estem demandant en aquests últims mesos són:

L'impuls de les ofertes d'ocupació pública i dels processos d'estabilització i consolidació, per complir definitivament l'objectiu de reducció de la temporalitat a menys del 8 %. La recuperació de l'ocupació pública perduda i escometre les mesures necessàries per abordar el rejoveniment de les plantilles passa també per l'eliminació de qualsevol limitació en la taxa de reposició.
Els plans de carrera professional.
Els plans d'igualtat.
L'establiment d'un calendari de treball per a la negociació del III Acord per a la millora de l'ocupació pública i les condicions de treball.
El treball específic per a aquest III Acord per a la millora de l'ocupació pública i les condicions de treball ha d'anar acompanyat de les reformes normatives necessàries i del desenvolupament de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (EBEP) en l'accés a l'ocupació pública, OEP, formació, classificació professional i culminació de la disposició transitòria tercera, entre altres qüestions.

CCOO continuarà defensant els drets de totes les treballadores i treballadors dels serveis públics i liderant la negociació col·lectiva.

veure arxiu
21/01/2020

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.