Publicat en el BOE el IV Conveni únic per al personal laboral de l’Administració general de l’Estat (AGE)

Després que l’autoritat laboral hagi acceptat les modificacions de la Comissió Negociadora al text del IV conveni, signat per organitzacions sindicals i Administració, per fi entrarà en vigor aquest conveni, que beneficia gairebé 40.000 treballadors i treballadores de l’AGE i que suposa una important referència per a altres sectors.



Per CCOO s’ha fet un important pas quant a recuperació de retribucions, a més d’haver-se aconseguit l’adaptació de la classificació professional al sistema educatiu actual i al Catàleg nacional de qualificacions professionals, i altres millores importants per al personal laboral, com és l’aplicació de la jubilació parcial anticipada i de la implantació del concurs obert i permanent.



CCOO, juntament amb UGT, hem portat tot el pes de la negociació del conveni, i, després de mesos de treball intensiu, s’han aconseguit tirar endavant aquestes millores. Des de la signatura del IV CU, al començament de març, CCOO estem recorrent els centres de treball de l’AGE per fer arribar als treballadors i treballadores les novetats que suposa.



Serà necessari continuar treballant perquè els diferents departaments facin, al més aviat possible, l’enquadrament correcte del personal laboral conforme al nou conveni, s’actualitzin les nòmines i es posi en marxa el nou model de concurs, la revisió de retribucions complementàries (comptant amb els fons addicionals del 2020), etc. CCOO farem el màxim esforç en aquest sentit, però necessitem tot el vostre suport perquè tota aquesta feina arribi a bon port.



S’ADJUNTA EL TEXT DEL IV CONVENI ÚNIC que CCOO hem preparat amb tota la informació addicional que pugui resultar d’utilitat així com DOCUMENTS vinculats a aquest.

IV Convenio Único AGE

Acuerdo CIVEA personal Servicio Exterior

Nota informativa publicación Convenio Único