EUCARE, Xarxa de treballadores i treballadors per a l’atenció a persones migrants i refugiades

La FSC-CCOO i l’FP CGIL presentaran en el Parlament Europeu la Xarxa Europea de Treballadores i Treballadors que fan el seu treball en l’atenció a les persones migrants i refugiades, xarxa nascuda en el marc de la Federació Europea de Serveis Públics i que pretén posar en el centre del debat polític les condicions de treball de treball d’aquest personal, com han afectat les retallades i les externalitzacions que s’han produït en aquests serveis, així com les polítiques de migració i asil tant europees com nacionals.
L’objectiu d’aquesta trobada és donar a conèixer les experiències i condicions de treball d’aquest personal, que en la majoria dels casos són els responsables de la recepció i primera a atenció tant a les persones migrants com a les persones que vénen a la recerca d’asil i refugi.



Per a això es comptés amb el personal que treballa en els diferents centres de salvament marítim, d’atenció i recepció a migrants i a menors no acompanyats, serveis d’asil,...



Amfitrions:



Sergio CofferatiErnerst Urtsun, Paloma López, (Europarlamentaris S&D, Europarlamentaris de l’Aliança Lliure Europea, Europarlamentaris, GUENGL).



Ponents inclosos:



Serena SorrentinoPepe Fernández, Jan Willem Gourdriaan, (Secretari General FP CGIL, Secretari General FSC-CCOO, Secretari General EPSU).

És important aconseguir el compromís d’una Europa Solidària, que lluiti contra l’auge de l’extrema dreta i el discurs racista, xenòfob i d’odi que transmet.



Participaran:



Andrea CozzolinoCecile Kyenge, Elena GentileElly Schlein, (Europarlamentaris S&D).