La plantilla del Zoo de Barcelona demana consens per aprovar el Pla estratègic

Concentració avui divendres a les 12 h, al Parc de la Ciutadella

Segons informa la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya, fa quatre anys l’Ajuntament de Barcelona va iniciar l’elaboració d’un nou model de Zoo. Primer, en un grup de treball de l’Ajuntament, i després al si de la Fundació Zoo de Barcelona i que va donar com a fruit el Pla estratègic del Zoo de Barcelona, un document de consens que recull les aportacions dels grups de treball previs sobre el futur del Zoo, així com les aportacions dels patrons de la Fundació. Des de l’estiu del 2018, aquest document resta pendent d’aprovació i implementació.

Com que l’Ajuntament endarreria sense motiu aquesta aprovació, el 16 de gener, a instàncies dels treballadors, la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat va donar suport unànime al Pla estratègic. El Govern no va escoltar el clam del Consistori i va tornar a convocar el 23 de gener la Fundació del Zoo de Barcelona (que no es convocava des del juliol) amb l’aprovació del Pla estratègic del Zoo com a punt únic de l’ordre del dia, però inserint-hi, amb nocturnitat i traïdoria, modificacions substancials que van trencar completament el consens i en van impedir l’aprovació. Una segona convocatòria en sessió extraordinària, el dia 6 de febrer, amb un punt únic en l’ordre del dia, tancament del procés d’elaboració i debat del Pla estratègic del Zoo, va ser anul•lada per la senyora Janet Sanz amb 6 hores d’antelació falsament adduint “que la proposta de text d’integració d’aportacions no assoleix del nivell de consens necessari”.

Denunciem que el Govern ha enganyat els ciutadans, treballadors, patrons de la Fundació del Zoo i els partits de l’oposició, utilitzant un suposat pla de futur del Zoo com a cortina de fum per obtenir l’objectiu real, tancar el Zoo.

Els treballadors del Zoo, com a Patrons de la Fundació del Zoo de Barcelona, us convoquem divendres 8 de febrer, a les 12 hores, davant de l’entrada del Zoo (Parc de la Ciutadella) per a denunciar el fracàs absolut de l’Ajuntament en la seva gestió del Zoo.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 8 de febrer de 2019