Al·leguen que Justícia no dona solució a les reivindicacions del col·lectiu penitenciari

Els treballadors de presons es concentren davant el Departament de Justícia en defensa dels seus drets


CCOO i la resta d’organitzacions sindicals representatives de presons, UGT-PRESONS, CATAC i CSIF, convoquen una concentració en defensa dels drets del col·lectiu i per unes condicions laborals dignes el proper dilluns, 23 de juliol, a les 17 hores, a les portes del Departament de Justícia (c/Pau Claris, 81, Barcelona).

La nova titular del Departament de Justícia, la Sra. Ester Capella i Farré, ha iniciat la seva legislatura donant l’esquena als professionals penitenciaris i ignorant les reivindicacions que els representants legals dels treballadors i treballadores li han presentat, algunes de les quals fa mesos que les sol·liciten.

Per tant, el proper dilluns 23 els treballadors i treballadores del sector de presons es mobilitzen per reclamar:
-La pròrroga del Programa de rendiment professional (PRP), que suposa entre un 6% i un 8% de les retribucions. L’increment de l’1,75% de retribucions per aquest 2018, que preveuen els pressupostos estatals per aquest 2018. La recuperació de les pagues extres del 2013 i 2014: són els únics treballadors públics als quals no se’ls ha restituït.
-Un compromís de la consellera de reducció de l’alta temporalitat que pateix el nostre sistema penitenciari per la via de la consolidació de llocs de treball: més del 90% dels llocs de l’àrea de rehabilitació estan ocupats per personal interí i més del 20% de vigilància.
-L’establiment urgent de mesures preventives per frenar l’alarmant increment d’agressions que els professionals penitenciaris pateixen i que augmenten any rere any.
-La jubilació anticipada del personal penitenciari: la mitjana d’edat actual frega els 53 anys i només 18 treballadors tenen menys de 30 anys; la modificació del Decret de segona activitat del personal penitenciari, adaptant-lo a la realitat actual.
-L’inici de negociacions del nou acord de condicions laborals del personal penitenciari, que, a hores d’ara, està en situació de pròrroga des de l’any 2010.

CCOO i la resta de sindicats representatius fa una crida a totes les treballadores i treballadors del sector a participar en aquesta concentració en defensa dels drets i les condicions laborals del col·lectiu.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 17 de juliol de 2018

Agenda:
Dilluns, 23 de juliol, de 2018
a les 17.00 hores
Davant Dept. Justícia - c/Pau Claris, 81. BCN
17/07/2018

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies