Urgència de la recuperació de salaris i condicions per als treballadors i treballadores dels serveis públics, començant pel retorn de les pagues retingudes el 2013 i el 2014; cal una llei de la funció pública a Catalunya i una veritable política de personal

CCOO de Catalunya s'ha entrevistat amb Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat


Una delegació de CCOO de Catalunya, formada per Javier Pacheco, secretari general; Montse Ros, secretària de Comunicació Integral i Finances i portaveu; Manuel Fages, secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC); Manel Pulido, secretari general de la Federació d’Educació, i Joan Maria Sentís, coordinador de l’Àrea Pública, s’ha reunit avui amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró.

Les condicions de treball dels treballadors i treballadores públics han estat la principal preocupació expressada pel sindicat i, de manera urgent, el retorn de les pagues de 2013 i 2014, que encara es deuen a la plantilla. Fa molts anys que la negociació és insuficient i no ha tingut eficàcia suficient. Els salaris han perdut poder adquisitiu, les plantilles són insuficients i temporals, i els serveis públics en pateixen les conseqüències malgrat l’enorme esforç dels treballadors i les treballadores. En aquest sentit, hem demanat la creació d’un espai extrajudicial per resoldre conflictes laborals en l’àmbit de la funció pública i el desenvolupament negociat del Acuerdo para la Mejora del Empleo Público y de Condiciones de Trabajo. Des de CCOO reclamem renegociar les condicions de treball dels empleats i empleades públics i renovar l’Acord del personal funcionari i el Conveni del personal laboral, que han quedat obsolets i no es negocien des del 2005 (abans de la crisi i la rebaixa salarial del 2010).

CCOO assenyala la necessitat nou model de prevenció de riscos laborals, com mostra l’estudi “20 anys de prevenció de riscos a la Generalitat”, lliurat al conseller, que mostra que la Generalitat és l’Administració pública de l’Estat amb pitjors resultats i valoració. Les auditories i els índexs de sinistralitat ho demostren.

Javier Pacheco s’ha interessat per la concreció de l’anunci fet pel conseller en compareixença parlamentària d’oferir 30.000 places d’oposicions, en quina mesura representarà un increment de plantilles i en quina una reducció de la insostenible temporalitat de l’ocupació en la Generalitat. La voluntat del sindicat és que l’oferta pública arribi a tots els cossos, especialitats i nivells, començant pels d’atenció directa i pel reforç del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El conseller va anunciar dijous un nou decret per a les eleccions sindicals a la funció pública, amb novetats com el vot electrònic, que exigim que sigui negociat i acordat, i que mantingui la imparcialitat de les administracions públiques de manera absolutament transparent.

El sindicat ha expressat també la conveniència de revertir les externalitzacions de serveis rendibles i pactar condicions justes per al seu personal. La devaluació salarial no pot ser un element de competència entre empreses promogut per l’Administració.

La recent presentació del pla de Govern del Departament presentat al Parlament se centra en la línia de la digitalització, i desdibuixa els plans govern de la funció pública, com mostra, per exemple, que les administracions locals passen al Departament de Presidència. Les polítiques de digitalització anunciades pel conseller no es poden fer sense concertació social i el reconeixement de la capacitat negociadora dels sindicats.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 16 de juliol de 2018
16/07/2018

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies