Els comitès d’empresa de TVC i Catalunya Ràdio compareixen a la Comissió de Control del Parlament

Demà divendres, 6 de juliol

Adjuntem comunicat de premsa dels comitès d’empresa de Televisió de Catalunya (TVC) i Catalunya Ràdio:

COMPAREIXENÇA DELS COMITÈS D’EMPRESA DE LA CCMA A LA COMISSIÓ DE CONTROL DEL PARLAMENT

CONVOCATÒRIA DE PREMSA, divendres, 6 de juliol, a les 13.30 h, al saló de Passos Perduts del Parlament, per informar de la compareixença dels comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio en relació a tres temes d’actualitat:

1) La necessitat de revertir del tot els plans de retallada en la producció (entre elles el tancament de la corresponsalia a Buenos Aires i l’acomiadament del Joan Biosca), i de tenir d’una vegada un contracte programa plurianual que doti d’estabilitat econòmica la CCMA per poder fer front als reptes de futur.
2) La urgència de renovar el Consell de Govern, caducat des del març, i que d’acord amb resolucions del ple del Parlament preses per unanimitat s’hauria de fer segons els criteris aprovats per a la nova Llei de la Corporació, acordada en ponència conjunta també per unanimitat, que són els de majoria qualificada i proposta d’un mínim de tres grups parlamentaris per elegir els consellers i el president del Consell. I també la necessitat que els nomenaments es facin amb criteris de professionalitat i independència.
3) Culminar la reforma de les lleis audiovisuals, entre elles la de la CCMA, per revertir els canvis del 2012 que van afavorir la governamentalització de la CCMA i la presa de decisions al dictat del Govern, com vam comprovar amb l’ERO, les retallades de salari i drets laborals, l’intent de privatitzar la gestió de la publicitat o de demanar 7 anys de presó a un company.

A la trobada ens acompanyaran membres dels consells professionals de la CCMA i el president del Comitè d’Empresa de l’ACN, empresa participada un 30% per la Corporació.

Comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 5 de juliol de 2018