5a Conferència Mundial de Dones d'UNI


Foto

Durant els dies 14 i 15 de juny del 2018 va tenir lloc, a Liverpool, la 5a Conferència Mundial de Dones d'UNI Global Union, celebrat en el marc del 5è Congrés Mundial d'UNI, que es va celebrar el dia 17.

A la conferència, hi van assistir 451 persones acreditades, entre les quals 231 eran delegades que representaven 160 sindicats de 66 països.

Durant la primera jornada, una vegada constituïts els comitès de credencials i de resolucions, es va iniciar el debat de les 6 resolucions que aquest comitè traslladarà al congrés:

Prioritats estratègiques 2018-2022, que marca les línies de treball a desenvolupar per aconseguir els objectius d'igualtat de gènere i d'oportunitats en el treball.
Regla d'igualtat de gènere a UNI, una vegada aconseguit l'objectiu del 40/4. Durant aquest període, els treballs se centraran a supervisar el seu compliment i a ampliar-lo fins a aconseguir el 50/50.
Programa de tutories: l'objectiu és continuar ampliant el programa a més regions i sectors d'UNI.
En la segona jornada continuaran els debats de les mocions restants
Dones apoderades, perquè puguin participar plenament en tots els sectors i nivells de l'activitat econòmica, política, social i sindical.
Violència contra les dones: lluitar contra totes les formes de violència contra les dones i seguir desenvolupant la campanya “Trenquem el cercle”, amb la intervenció d'Ana Sánchez, sobre la violència invisible, l'assetjament sexual i per raó de sexe en el treball.
El futur del món del treball, l'objectiu serà engegar iniciatives formatives perquè la digitalització al món laboral no es tradueixi en un augment de la desigualtat entre homes i dones.
En l'últim punt de l'ordre del dia es van confirmar els nomenaments de les dones que integren el Comitè Mundial de Dones, les vicepresidentes internacionals, presidentes regionals i el nomenament de la nova presidenta del Comitè Mundial de Dones.
18/06/2018

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies