El sindicat denuncia la situació de Sasemar: la falta de personal posa a la flota de Salvament Marítim a la vora del col·lapse per prestar un servei públic amb garanties per a la seguretat i la vida de les persones a la mar

CCOO demana ajuda per a Salvament Marítim


Ahir, el responsable de Marina Mercant de CCOO, Cristian Castaño, i el secretari de Serveis a la Ciutadania de CCOO al Campo de Gibraltar, Miguel Alberto Díaz, van fer una roda de premsa a Algesires per denunciar dos pilars fonamentals en la gestió de Salvament Marítim, conegut com a SASEMAR.

Sasemar és un ens públic empresarial creat per llei l'any 1992 per donar compliment als convenis internacionals ratificats per Espanya en matèria de seguretat marítima. És responsable de prestar salvaments al mar 24 hores al dia, els 365 dies de l'any, al llarg de 8.000 km de costa espanyola, sobre una extensió de mar de tres vegades la superfície del país. Compta, a dia d'avui, amb prop de 1.500 professionals, i va engrandir la seva plantilla a partir de l'any 2012 quan l'empresa Remolmar es va integrar a la matriu de Sasemar. Aquesta integració va significar la incorporació de més efectius, com personal d'oficines i poc més de 750 treballadors (marins), que tripulaven la flota de Salvamars, Guardamars i Remolcadors. En total, 74 embarcacions repartides per tota la costa peninsular i insular d'Espanya més Ceuta i Melilla.

Des de CCOO reclamem, i de manera extremadament urgent, a la vista del creixement que s'està donant amb la migració (cal recordar que durant 2015 es van rescatar 4.232 emigrants, el 2016 es va incrementar a 6.726, el 2017 a 18.937 i a maig de 2018 podem dir que es va incrementar en un 83% respecte del mateix mes de l'any passat), que és necessari dotar a les unitats d'intervenció ràpides (Salvamars) d'un nombre de tripulants apropiat per fer front a aquesta i altres situacions que, pel seu caràcter ben estacional o estructural, no deixi a la vora del col·lapse a la tripulació i en perill l'èxit del servei.

D'altra banda, Cristian Castaño també denuncia que a dia d'avui, i 6 anys després d'aquesta integració, totes les contractacions que s'han dut a terme per cobrir els llocs vacants a la flota han estat amb contractes temporals sense cap tipus de procés que compleixi en el més mínim amb els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat, generant, d'altra banda un increment disparat de la contractació temporal.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 14 de juny de 2018
14/06/2018

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies