Demà dijous, 7 de juny, a les 10.00 hores davant l'empresa Swissport

CCOO convoca una concentració en solidaritat amb els treballadors accidentats a l'aeroport de Barcelona - El Prat


Arran del greu accident laboral del 27 de maig, succeït a l’aeroport de Barcelona - El Prat, a les instal·lacions d’AENA i al centre de handling de Swissport, un treballador de Groundforce i un altre de Securitas van resultar greument ferits i n’han quedat discapacitats físics i resten amb una manca d’autonomia.

Respecte a l’estat físic i psíquic dels treballadors afectats, volem solidaritzar-nos amb els companys i esperem que aquests puguin recuperar-se fins on sigui possible del seu greu estat. CCOO estarà atent i vigilant perquè es garanteixi l’atenció necessària als accidentats per part de la mútua d’accidents, perquè la recuperació ha de ser la millor possible, malgrat que el cert és que ni l’atenció mèdica ni les indemnitzacions no els retornarà la salut i tindran seqüeles permanents.

És inacceptable la manca d’atenció dels interlocutors per part de la direcció de Swissport als requeriments de CCOO advertint sobre les deficients condicions dels carretons. Toca obrir la via de la demanda de responsabilitats penals, amb els consens de les persones afectades i les seves famílies, perquè el risc d’accident s’havia assenyalat reiteradament en diverses ocasions per escrit, inclús dos dies abans. Per tant, d’haver donat la resposta adient la direcció de l’empresa Swissport i AENA, potser aquest accident s’hauria pogut evitar. Per tot plegat, CCOO exigeix a la direcció de l’empresa que es millorin les condicions laborals perquè no torni a passar. Ni un accident tan greu ni cap d’altre!

Al marge de la investigació i la resolució que surtin d’Inspecció de Treball determinant les responsabilitats, des de CCOO volem cridar l’atenció d’una manca de coordinació evident en la prevenció de riscos laborals i exigim d’AENA la creació d’un servei mancomunat de prevenció que impliqui totes les empreses que usen les seves instal·lacions per desenvolupar les tasques de handling i assistència tècnica dels vols. Per això demà dijous, 7 de juny, a les 10.00 hores, es farà una concentració davant l’empresa Swissport, al carrer Eol de l’aeroport de Barcelona - El Prat (terminal de càrrega).


veure arxiu
06/06/2018

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies