Continua endavant la vaga pel conveni de gràfiques i editorials

 
Els sindicats demanen increments salarials entre un 1,8 i un 3% per als prop de 100.000 treballadors i treballadores afectats pel Conveni d’arts gràfiques, manipulats de paper, manipulats de cartró, editorials i indústries auxiliars.
     
Aquest dilluns, 16 d’octubre, es va realitzar la mediació prèvia a la convocatòria de vaga en el sector de gràfiques. “Lamentablement no va ser possible arribar a un acord per subscriure el conveni col·lectiu i desconvocar la vaga. Malgrat tot això, des de CCOO i UGT entenem que la via de negociació continua oberta, abans, durant i després de la consecució de la vaga.”
 
Per tant, continuarà el procés d’assemblees informatives en els diferents centres de treball per explicar a tots els treballadors i treballadores del sector els motius i les reivindicacions que portaran a la vaga els dies 25 i 26 d’octubre i 7 i 8 de novembre.
 
Les principals reivindicacions per a la negociació són les següents:
 
– Increment salarial entre l’1’8% i el 3% amb aplicació des de l’1 de gener del 2017, que no sigui compensable ni absorbible i amb clàusula d’actualització.
– Ultraactivitat indefinida.
– Incloure en el conveni un pla d’igualtat i un protocol d’actuació en casos d’assetjament sexual i/o laboral.
– Reconeixement de les parelles de fet, així com la possibilitat de gaudir del permís per hospitalització de familiars mentre duri aquesta hospitalització.
– Eliminar la prioritat de l’antiguitat per triar el període de gaudi de les vacances.