CCOO d’Osona organitza la xerrada: “El paper dels mitjans de comunicació davant la crisi: informació o propaganda”

A càrrec d’en David Bassas. President del Grup de Periodistes Ramon Barnils i membre de l’equip del programa Àgora, de TV3.

Divendres, 2 de març, a les 18.30 hores. Al Centre Cívic Can Pau Raba. (C/ Raval Cortines, 24, Vic)

CCOO d’Osona et convida a una reflexió sobre la preocupació per la creixent manca de pluralitat de molts mitjans de comunicació del nostre país. Tenim la certesa que, en la major part d’aquests mitjans, només s’explica una versió de la realitat i que les altres versions o apareixen tergiversades o simplement no apareixen. És allò de no hi ha alternativa, només hi ha una sortida. Entenem que la crisi posa molt en relleu tot això que estem dient.

Diu Vicenç Navarro que “no tenim mitjans de comunicació, tenim mitjans d’informació i persuasió, és a dir de propaganda”. J.I. González Faus també asevera que: “… els nostres Mitjans de Comunicació Social constitueixen el fre més important a aquesta indignació que hauria de ser punt de partida per al canvi. Convertits en esclaus dels diner, han perdut llibertat i radicalitat…”

pd.

Exemple de com es manipula el tractament de la informació en certs mitjans de comunicació… i de com els professionals intenten defensar i donar a conèixer el seu parer… als informatius de la televisió valenciana Canal 9

http://www.youtube.com/watch?v=DiQ0ETBG26U&feature=share