Inici
Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomesfoto edifici CCOO de Catalunya
 contrast  

Escola de Formació Sindical

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Una mica d'història

Evolució històrica de la formació sindical


La formació sindical ha estat sempre present en el nostre sindicat com una eina important per al desenvolupament de l'acció sindical. Des dels seus inicis, amb les sessions formatives del "sindicat moviment", en què es formaven els quadres incipients que anaven conformant les Comissions Obreres, fins avui, on l'estructura organitzativa del sindicat participa en el procés de demanda segons els requeriments formatius diversos i complexos, ha anat evolucionant la formació sindical en la mesura que ho feia la mateixa organització.


Any 1995

A partir de la signatura dels Primers Acords de Formació Continua, l'any 1995 s'incorpora a la gestió del Pla intersectorial la formació dels delegats i delegades per complir la seva funció en l'actual sistema de relacions laborals de representació dels treballadors i treballadores en l'empresa, amb l'elaboració de cursos de formació sindical bàsica sobre negociació collectiva i aprofundiment en diverses matèries, com contractació, salari i nòmina, i d'habilitats, com tècniques de negociació i tècniques de comunicació.


Any 2000


Gràcies al desenvolupament que des de l'any 1996 va tenir la formació bàsica de delegats i delegades i el desenvolupament parallel de la formació en salut laboral per als delegats i delegades de prevenció, es va considerar convenient, a partir de l'any 2000, la integració de totes dues formacions i que la seva realització es portés a terme per mitjà de la Secretaria de Formació Sindical,  amb la qual cosa vam aconseguir una millor distribució dels recursos disponibles, tot i que aquesta formació vam continuar coordinant-la amb el Departament de Salut Laboral, que ho havia fet fins llavors.


Any 2001


També en el Plenari de l'àrea organitzativa del mes de març del 2001 es va impulsar un pla de formació de quadres estructurat que ha permès donar una formació més adaptada als requeriments dels actuals membres de l'estructura i quadres sindicals, amb la realització d'accions formatives en el camp del dret, de l'acció sindical, de les habilitats directives...


Any 2003


A la Comissió Executiva del juny del 2003 es va ratificar el model confederal de formació sindical desenvolupat per la CONC, amb la participació de totes les estructures federatives i territorials que conformen les Comissions Obreres de Catalunya, així com l'adequació de l'Escola de Formació Sindical com a instrument del sindicat per realitzar el conjunt de la tasca formativa. Des d'aquell moment hem treballat per l'assumpció de nous reptes formatius, segons els requeriments que van sorgint dins l'organització: elaboració de nous cursos, collaboració amb diferents estructures i participació en projectes innovadors.


Any 2005


En la Comissió Executiva de març del 2005 es va aprovar el Projecte Quadres (polítiques de qualitat, diversitat i renovació de dirigents sindicals) en què es preveia el paper que caldria que desenvolupés la formació sindical en el marc d'aquest projecte organitzatiu; i, finalment, en la Comissió Executiva de novembre del 2005 es concretava el Pla integral de formació sindical de quadres sindicals, així com el curs per a la direcció sindical. 

Any 2008


Any rere any l'Escola de Formació Sindical es va consolidant com l'eina més important del sindicat per a facilitar la formació als delegats i delegades així com a l'estructura del sindicat. L'equip de formadors creix de 9 fins a 12 formadors estables. El nombre de cursos també s'incrementa fins a 369 cursos realitzats l'any 2008 així com a 6268 participants.Afilia't aquí

i-gesform
Integra 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI