f Centre de formació de persones adultes Manuel Sacristán - www.ccoo.cat/escolaadults

Programa Operatiu de Catalunya del Fons Social Europeu (FSE) 2014-2020


El Fons Social Europeu és un dels Fons Estructurals de la Unió Europea que promou inversions en totes les regions de la UE amb la finalitat de promoure la cohesió social i econòmica.

A través de diversos programes operatius, acordats per cada Estat membre i la Comissió Europea vol complir amb diversos objectius orientats al suport de l’ocupació, a la promoció de la inclusió social, a la lluita contra la pobresa i a l’eficàcia de l’administració pública.

Aquests programes descriuen les prioritats de l’FSE per a cada Estat membre i donen suport econòmic a projectes relacionats amb l’ocupació que duen a terme diferents organitzacions públiques i privades que són beneficiaris en l’Estat membre.

L’Estratègia Europa 2020 de març de 2010 per a un creixement intel·ligent, sostenible i innovador va establir cinc ambiciosos objectius en matèria d’ocupació, innovació, educació, integració social i clima/energia.

Els programes operatius del període 2014-2020 s’han definit com el full de ruta que ha de conduir a la consecució d’aquests objectius i se centra en els quatre eixos següents.

Eix 1: Foment de l’ocupació sostenible i de qualitat de la mobilitat laboral
Eix 2: Foment de la inclusió social i de la lluita contra la pobresa i la discriminació
Eix 3: Inversió en educació, formació i millora de les competències professionals i de l’aprenentatge permanent.
Eix 4: Assistència tècnica


El Programa Operatiu de Catalunya de l’FSE 2014-2020

El programa operatiu a Catalunya se situa en el tercer eix d’actuació: invertir en educació, formació per a l’adquisició de capacitats i l’aprenentatge permanent.

S’adreça a persones adultes que es formen per adquirir competències transprofessionals o que realitzen ensenyaments que els permetrà el retorn al sistema educatiu i la millora en el seu nivell d’estudis.

Els ensenyaments que s’imparteixen en els centres de formació d’adults i que són objecte de cofinançament són:

- Ensenyaments de llengua estrangera (anglès i francès).
- Ensenyaments COMPETIC.
- Ensenyaments de preparació a proves d’accés a cicles formatius i a la universitat per a majors de 25 anys.
- Ensenyament per a l’obtenció el títol de graduat en educació secundària obligatòria.

L’objectiu és fomentar i millorar l’accés a la formació i a l’aprenentatge permanent per qualificar les persones i augmentar les seves perspectives laborals


Més informació

Unió Europea
http://ec.europa.eu/esf/main.jsp?catId=51&langId=es

Departament d’Ensenyament
http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/educacioadults/

SOC
https://www.oficinadetreball.gencat.cat/socweb/export/sites/default/socweb_ca/web_institucional/Fons_Social_Europeu_Catalunya/Missio_objectius.html

Centre de formació de persones adultes Manuel Sacristán - www.ccoo.cat/escolaadults" | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.