Reforç COVID

Reforç Covid

CCOO aconsegueix el cobrament d’Especialitat mestres docents reforç covid

Com a conseqüència de la reclamació de CCOO Educació, el Departament d’Educació ha informat del cobrament efectiu en la nòmina de juny del complement retributiu de l’especialitat (mestres de MUS, ANG/FR, EF, EES i ALL) corresponent al curs 20-21. Per tant es cobrarà amb efectes retroactius.

Recordem que les i els mestres especialistes amb nomenament de reforç el curs 20-21 no van cobrar el complement corresponent a la seva especialitat perquè des del Departament es va considerar que no ocupaven vacant i, en qualitat de persona substituta no es cobra aquest complement. Però, quan el Departament ens va informar que consideravan la plaça reforç com una vacant en les adjudicacions d’estiu, CCOO va reclamar el dret al reconeixemnt retributiu del complement durant tot el curs 20-21.

Avui, fruit de la reclamació de CCOO, el Departament d’Educació ha informat del combrament immediat d’aquest complement.

CCOO ha lluitat per aconseguir-ho, ara necessitem que TU et sumís a CCOO, afilia’t.

Notícies del cobrament tutoria reforç COVID

Cobrament tutoria reforç COVID a la nòmina de juny

Cobrament tutoria reforç COVID a la nòmina de juny

El company Charlie ens ho explica:

Des de l’inici de curs, CCOO vam demanar al Departament el reconeixement immediat, i a tots els efectes, del càrrec de tutoria per a tothom que l’estigués exercint, inclosos els reforços COVID.

I hem anat insistint en aquesta exigència en totes les Meses sectorials convocades, demanant que es donessin instruccions a les direccions dels centres per tal d’informar clarament que es formalitzaria el nomenament per cobrar la responsabilitat de tutoria. S’havia d’evitar la confusió i la indefensió a les persones que estaven exercint aquesta tasca

A la nòmina de juny, finalment, es cobrarà aquest complement. Lamentem profundament que l’Administració hagi trigat tant de temps en resoldre aquesta situació, no fent efectiu el cobrament d’una tasca tan important com és la de tutoria.

Encara SENSE DATA el cobrament del complement de tutoria dels reforços Covid!

Des de l’inici de curs, CCOO vam demanar al Departament el reconeixement immediat i a tots els efectes, administratius i econòmics, del càrrec de tutoria per a tothom que l’estigués exercint.

El Departament  va manifestar que era un problema tècnic de l’aplicatiu, que no permetia introduir els nomenaments de tutoria al personal docent contractat com a reforç Covid. Era una qüestió de temps arreglar-ho. Vam confiar en el fet que es podria cobrar a la nòmina de febrer, tal com van anunciar, però ara ens diuen que l’aplicatiu informàtic encara no està preparat i ens avancen que tampoc serà possible cobrar-ho a la nòmina de març. INADMISSIBLE!  Sembla que pel Departament no sigui una qüestió prioritària i evidencia que no valora prou l’exercici de la funció tutorial, tasca sempre molt important, però primordial ara, davant la situació sanitària que vivim. Tutores i tutors no estan cobrant el complement corresponent malgrat portar des del setembre exercint el seu càrrec!

Rebutgem aquest incompliment per part del Departament. No acceptem aquesta demora sine die, aquesta inconcreció del cobrament del complement perquè implica un menysteniment tant de la funció tutorial com de l’afectació econòmica a les persones treballadores que l’exerceixen.

Recomanem al personal nomenat com a reforç Covid que tingui assignades tasques de tutor/a sense reconèixer que es posi en contacte amb la persona delegada de CCOO de referència del seu centre.

Fruit de la lluita de CCOO: Cobrament tutoria reforç COVID!

Des de l’inici de curs, CCOO vam demanar al Departament el reconeixement immediat, i a tots els efectes, del càrrec de tutoria per a tothom que l’estigués exercint, inclosos els reforços COVID.

I hem anat insistint en aquesta exigència en totes les Meses sectorials convocades, demanant que es donessin instruccions a les direccions dels centres per tal d’informar clarament que es formalitzaria el nomenament per cobrar la responsabilitat de tutoria. S’havia d’evitar la confusió i la indefensió a les persones que estaven exercint aquesta tasca

Avui, finalment, som coneixedores que les direccions dels centres educatius han rebut instruccions per poder omplir, entre el 21 i el 28 d’abril, l’aplicatiu que permet fer el nomenament de les persones tutores que han dut a terme aquesta tasca des de l’inici de curs.

A la Mesa convocada per demà 22 d’abril exigirem que el cobrament sigui efectiu a la nòmina de maig (perquè suposem que a la d’abril no serà possible perquè les nòmines ja estaran tancades) i amb caràcter retroactiu des de setembre de 2020.

Des de les CCOO vetllarem perquè no hi hagi més endarreriments i continuarem donant suport i acompanyarem a les persones afectades.
Lamentem profundament que l’Administració hagi trigat tant de temps en resoldre aquesta situació, no fent efectiu el cobrament d’una tasca tan important com és la de tutoria, pilar bàsic de l’educació dels infants i joves del sistema educatiu.


Davant les novetats pel cobrament de la tutoria respecte al personal docent de reforç per la COVID, CCOO Educació va organitzar una xerrada informativa pel dia 22 d’abril de 2021 a les 18 hores oberta a tothom. Des de l’inici de curs, CCOO vam demanar al Departament el reconeixement immediat i a tots els efectes, administratius i econòmics, del càrrec de tutoria per a tothom que l’estigués exercint, inclosos els reforços COVID. Comunicat reforços COVID.

Xerrades telemàtiques cobrament tutoria reforç COVID

Davant la situació d’incertesa pel cobrament de la tutoria respecte al personal docent de reforç per la COVID, CCOO Educació va organitzar 3 xerrades informatives pels dies 15, 18 i 22 de febrer obertes a tothom.

Aclariments sobre el reforç COVID

Des de l’inici de curs, CCOO vam demanar al Departament el reconeixement immediat i a tots els efectes, administratius i econòmics, del càrrec de tutoria per a tothom que l’estigués exercint, inclosos els reforços COVID.

El companys Charlie (Carles Nadal), ens explica com està la situació. Podeu contactar amb ell per denunciar i explicar el vostre cas referent a aquest tema a: [email protected]

A igual treball, igual salari! Complement de tutoria també pels “reforços Covid”!

Els Serveis Territorials del Departament d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona estan donant instruccions diferents i contradictòries sobre la possibilitat d’assignar el càrrec de tutor/a al personal docent nomenat com a “reforç Covid”, de manera que en alguns s’informa a les direccions que no poden fer-ho i en d’altres que sí. Tanmateix, la realitat és que el Departament no permet els nomenaments com a tutors/es dels “reforços”, tot i que molts/es ja estan fent aquesta funció. Per tant, aquestes persones no tenen la possibilitat de cobrar el complement corresponent, ni de tenir la puntuació associada a efectes de reconeixement d’estadis.

Qualsevol discriminació laboral és inadmissible, però és encara més greu quan es tracta de nous treballadors i treballadores que s’incorporen a la funció docent, en un moment d’emergència educativa tan difícil com l’actual i que, a més a més, accepten una tasca tan important com la de tutoria.

Recomanem al personal interí que tingui nomenament Reforç COVID i assignades tasques com a tutor/a sense cobrar el complement de tutoria, es posi en contacte amb la persona delegada de CCOO del seu centre, per rebre assessorament i poder reclamar la retribució d’aquesta responsabilitat docent.

Les CCOO ja hem demanat explicacions al Departament i li exigim el reconeixement immediat a tots els efectes, administratius i econòmics, i des de l’inici de la relació laboral del càrrec de tutoria per tothom que l’estigui exercint.