La Xarxa d’Acció Solidària (XAS) distribueix de nou material escolar a escoles públiques de Catalunya

Promoguda per CCOO de Catalunya
La Xarxa d’Acció Solidària (XAS) distribueix de nou material escolar a escoles públiques de Catalunya

La Xarxa d’Acció Solidària (XAS), promoguda des de fa quatre anys pel sindicat CCOO, ha tancat la quarta campanya “Cap nen i nena sense material escolar”, amb la recollida de quantitats importants d’eines per als estudiants (llapis, gomes, bolígrafs, motxilles, ceres de color, maquinetes, retoladors, estoigs, celos, quaderns, llibretes i altre material fungible, arxivadors…).
És el quart any consecutiu que la XAS organitza, entre els mesos de juliol i setembre, la recollida de material escolar a diferents locals del sindicat, entre d’altres a Barcelona, Baix Llobregat, Vallès Occidental-Catalunya Central, Tarragona i Girona. A part de les aportacions d’afiliats i afiliades, aportacions individuals, s’ha recollit material per part de les estructures pròpies del sindicat, de la Unitat de Serveis Centrals del sindicat, però també de forma cada vegada més extensiva per part de comitès de representació sindical a diferents empreses, com Cofides, Dronas¸ Mecalux, Technip, Medtronic i la UIC del BLLAPAG, INTEGRA 2, TNS Global, KANTAR, LIPOTEL….
El material escolar recollit serà distribuït entre escoles públiques en barris d’alt nivell de risc d’exclusió social. El material serà entregat a la direcció de les escoles i a les AMPAs.
La XAS lamenta que el nivell de pobresa i la desigualtat continuï creixent, cosa que afecta sobretot a la infància i adolescència, i que augmenti el nombre de famílies que no poden assegurar les necessitats dels fills i de les filles, especialment de material escolar i activitats escolars i extraescolars. La XAS demana a l’Administració aportar pressupostos suficients perquè cap nen o nena quedi sense material escolar i assegurar la igualtat d’oportunitats a l’escola.