Roda de premsa i acte d’inici de curs: dossier, vídeos i galeria de fotos

La federació d’educació de CCOO de Catalunya hem realitzat el 13 de setembre una roda de premsa on hem presentat un dossier amb una anàlisi del context educatiu i un seguit de propostes en relació amb el curs escolar 2022-23. Aquest curs ve marcat per tres grans temes:

1.- L’acord signat el passat 1 de setembre i l’oportunitat de redreçar el conflicte amb el Departament d’Educació, revertint la resta de retallades i millorant l’educació.

2.- Les dificultats en l’inici de curs en múltiples aspectes i sectors (personal de lleure, bossa de treball de personal laboral, falta de places d’FP, altes temperatures…) fruit de la falta de planificació i consens per part del Departament d’Educació.

3.- El procés d’estabilització que, a partir de l’acord fet per CCOO i altres sindicats amb el Govern de l’estat, permetrà, per diferents vies, accedir al funcionariat a prop de 30.000 docents a Catalunya.

La roda de premsa ha comptat amb la participació de Teresa Esperabé secretaria general de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya, Rosa Maria Villaró, responsable de política educativa i FP, Cristina Broto, responsable del lleure educatiu i sociocultural, Conxita Mañé, responsable de personal laboral i Marga Romartínez, responsable de personal docent de la pública no universitària.

CCOO també hem convocat als nostres delegats i delegades a un acte públic, a Plaça Sant Jaume, on hem escenifica y visualment les nostres demandes pel conjunt de l’educació de Catalunya:

  • Més recursos per l’educació, volem el 6% PIB
  • En català i sense retallades
  • Prou precarietat a l’Educació
  • Més democràcia als centres

Aquest acte ha comptat amb la participació de representants de tots els sectors educatius i de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

Vídeo resum de l’acció realitzada a la plaça Sant Jaume:

Intervenció de Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya:

Galeria de reproducció de les intervencions dels diversos sectors:

Decrets antidemocràtics
Universitats Públiques
Jovent
Defensa el català
Formació professional
Universitats no públiques
Educació Pública
Educació concertada II
Lleure educatiu
Educació concertada I
Professionals d’Atenció Educativa
Escola Bressol
Formacio no reglada

Galeria fotogràfica: