Setmana decisiva per a l’Acadèmia Cultura

La setmana vinent pot ser decisiva per solucionar el cas de l’Acadèmia Cultura, ja que el Parlament votarà una moció sobre educació, en la qual un dels punts planteja la solució que hem situat des de CCOO: modificació del Decret llei 10/2019 i integració immediata de l’Acadèmia Cultura a la xarxa de la Generalitat, en el marc d’aquesta modificació.

És una solució global que beneficia l’alumnat, la ciutat de l’Hospitalet, les treballadores i treballadors de l’escola i el mateix Govern de la Generalitat.

  • A l’alumnat, perquè evitaria que el d’infantil i primària estigués escolaritzat de per vida en barracons i que el de secundària acabés en instituts ja massificats i amb un projecte educatiu que seria greument afectat amb la no-solució que fins ara defensa el Departament d’Educació, i incrementant les famílies afectades.
  • A la ciutat de l’Hospitalet, perquè permetria que es construís un nou edifici educatiu en el solar del carrer Mas, mentre l’alumnat continua escolaritzat en les actuals edificacions. Així mateix, quan es faci el trasllat al nou edifici, pot plantejar-se la possibilitat de comprar els solars per construir nous equipaments educatius i ajudar a pal·liar els greus dèficits de places escolars existents.
  • A les treballadores i treballadors, perquè evitem que la jubilació de l’actual titular els enviï a l’atur i puguin continuar amb la seva dedicació de tots aquests anys a l’alumnat del barri.
  • A la Generalitat, perquè els ajuda a prestar en millors condicions la seva competència en matèria educativa a l’Hospitalet i en futurs casos necessaris, i podrà aprofitar l’experiència de tot un equip docent en aquest centre.

Amb tots aquests beneficis, és incomprensible que el Departament d’Educació no hagi pres la decisió política de solucionar el conflicte, ocultant-se en un problema burocràtic. Des de les CCOO hem fet totes les mesures de pressió, però també els hem aportat la solució. Fins i tot els hem donat els suports parlamentaris necessaris, ja que forces polítiques tan distants com el PSC, En Comú Podem i el Partit Popular han signat i fet públic el seu suport a la nostra iniciativa. Creiem que també podríem tenir el suport de Ciutadans malgrat que no han signat la nostra proposta.

El Govern té l’oportunitat de resoldre el conflicte. No poden continuar explicant històries que no són certes i continuar perjudicant la classe treballadora de l’Hospitalet. I menys quan al mateix temps traspassa a la Generalitat un centre de Sarrià, cosa que incompleix el mateix decret, que parla de “La satisfacció de necessitats d’escolarització en el marc de la programació educativa” en un barri amb el 67 % dels grups per sota de la ràtio màxima. Un centre en el qual invertiran més de 600.000 € en un edifici que no serà seu i pel qual hauran de pagar lloguer per sempre.

CCOO i la comunitat educativa d’Acadèmia Cultura no ens rendim. Ni ens rendirem la setmana vinent si el Govern no entra en raó. De moment, l’escola estarà en vaga el dia del debat i ens tindran a la porta del Parlament. Han de decidir si ens volen en la lluita o en la negociació.