País Valencià: CCOO denuncia la manipulació que comporta la consulta de la Conselleria sobre la línia lingüística

NO a la consulta lingüística!

La FE CCOO del País Valencià denuncia la manipulació que comporta la consulta de la Conselleria sobre la línia lingüística

  • La forma més clara de mostrar l’opció lingüística pel que fa a l’educació dels fills és la petició que fan les famílies en matricular-los
  • Bloc Escola en català (+)

CCOO PV secunda la proposta d’Escola Valenciana i de la Confederació dels AMPA i fa una crida a no participar-hi

La Federació d’Ensenyament ja va denunciar en la Mesa Sectorial relativa a la Resolució per a l’elecció de la llengua base dels centres educatius, que la consulta que es farà a les famílies sobre la seua preferència de línia lingüística és publicitat enganyosa en no ser vinculant i perquè la preferència de les famílies s’expressa en l’opció marcada en la matrícula de filles i fills.

Des de CCOO PV destaquem que la manera més clara de mostrar l’opció lingüística pel que fa a l’educació dels fills és la petició que fan les famílies en matricular-los i els llocs de participació democràtica per definir quins són els programes lingüístics que ha d’oferir un centre o un municipi són els consells escolars de centre i municipals. En aquesta consulta, a més, solament la Conselleria aconsellarà què s’ha de votar i no les associacions en defensa de l’ús del valencià, ni les universitats ni els agents socials ni el mateix Consell Escolar de centre. Una consulta, finalment, que no serà vinculant sinó l’excusa per imposar els designis de l’Administració educativa.

Denunciem també que els cartells de propaganda de la Conselleria poden ser il•legals per anunciar dues opcions lingüístiques, castellà-anglès o valencià-anglés que no hi ha al nostre sistema educatiu i per marginar la nostra llengua i obstaculitzar el drets lingüístics de l’alumnat valencià.

Igualment ens sembla una intromissió en la vida privada de la ciutadania i un fals diagnòstic preguntar per la llengua habitual de l’alumnat a l’àmbit familiar.

Per tant, secundem plenament la iniciativa d’Escola Valenciana i de la Confederació Gonçal Anaya de promoure la no participació en aquesta consulta i fem una crida a la comunitat educativa a no ser còmplices d’aquesta manipulació.

Documents relacionats
Vincles d’interès relacionats