Solucions pel personal vetllador ja !

Un cop més CCOO hem negociat amb les patronals de BASICS, Fundació Pere Tarrés i Fundesplai l’aplicació de l’article 41 al personal vetllador dels centres educatius pel qual es procedeix a una modificació substancial de les seves condicions de treball. Aquest inici de curs 2021-22 centenars de vetlladores han estat afectades per aquesta circumstància.

El sindicat hem aconseguit acords a cada empresa que, en funció de cada realitat concreta, redueixen d’una manera o altra l’impacte d’aquesta modificació de les condicions de treball i, alhora, contemplen millores socials, com ara, aconseguir hores per la formació, compactació de jornades, indemnitzacions o d’altres fórmules de compensació econòmica, evitar que les persones majors de cinquanta-cinc anys vegin modificades les seves condicions, etc.

En aquests enllaços podeu trobar els acords assolits a cada empresa:

BASICS: https://bit.ly/41basic

Fundació Pere Tarrés: https://bit.ly/41PereTarres

Fundesplai: https://bit.ly/41fundesplai

És molt important que, si sou personal vetllador, reviseu el text de l’acord de la vostra empresa. Restem a la vostra disposició per qualsevol dubte que pugueu tenir i, alhora, us demanem que us poseu en contacte amb nosaltres si detecteu qualsevol defecte en l’acompliment d’aquests acords.

No obstant això, CCOO considerem que s’ha de superar ja aquesta situació. Des del sindicat pensem que ja és hora que es prenguin mesures des del Departament d’Educació per tal d’evitar que cada any el personal vetllador hagi de passar pel tràngol de no saber quina serà la seva feina a l’inici de curs. El Departament ha establert un sistema de repartiment d’hores que, a la pràctica, suposa instal·lar el col·lectiu del personal vetllador en la precarietat. És una vergonya venint d’una administració pública. En les pròximes setmanes CCOO farem arribar el nostre malestar al conseller d’Educació Josep G. Cambray i li proposarem vies de solució per superar aquesta situació.