Inspecció ens dona la raó. Què no ens robin els dies!

Moltes empreses del sector del Lleure Educatiu i Sociocultural descompten dies de salari al Juny, argumentant que els treballadors/es dels centres educatius gaudeixen d’un “excés de vacances”. 

Comissions Obreres vam engegar una campanya per denunciar públicament aquesta pràctica fraudulenta, on empreses del Lleure arribaven a descomptar fins a 7 dies de sou. 

Aquestes empreses el que feien realment era embutxacar-se directament els diners de les treballadores de migdia, vetlladores i personal d’extraescolars que al Juny treballaven 22 dies però només en cobraven 15. 

Com a CCOO no ens semblava raonable aquest abús de les empreses i és per això que ho vam acabar denunciant a Inspecció del Treball que s’ha pronunciat donant-nos la raó. Les empreses no poden descomptar aquests dies sota l’epígraf fraudulent “d’excés de vacances” i tipifica aquesta pràctica com una Infracció Greu.

 Si ets treballador/a del lleure educatiu i la teva empresa et va descomptar dies al Juny del 2021 amb l’excusa fraudulenta “d’excés de vacances”, ara és el moment de reclamar la quantitat. Recorda que el plaç legal de reclamació és d’1 any.

Posa’t en contacte amb CCOO i t’assessorarem sobre els passos a seguir per fer la reclamació de quantitat.

Guanyem en drets, prou abusos i precarietat!

Afilia’t per defensar els teus drets!