El Lleure Educatiu i Sociocultural diem Prou! 17 de juny, a les 11 h a Pça Sant Jaume

Us convoquem el pròxim 17 de juny a les 11h a la concentració a la Plaça Sant Jaume en pro del Conveni del Lleure, Educatiu i Sociocultural sota el lema La Força del Lleure, un pas endavant en el Conveni

La passivitat també pot arribar a ser una forma de generar conflicte

Com us vam explicar a finals de gener, després d’un període en què la negociació del IV Conveni Col·lectiu del Lleure Educatiu i Sociocultural va quedar aturada per la COVID-19, semblava que aquesta es reprendria amb noves convocatòries de la comissió negociadora.

Des d’un bon inici, CCOO hem reivindicat la millora de les condicions de treball en general i, concretament, :

  • Revisió salarial
  • Revisió de diferents aspectes , com ara, les categories professionals, els permisos, els plusos , la jornada…

El que ens hem trobat ha sigut una voluntat negociadora nul·la per part de les patronals bastida de diferents excuses. Si temps enrere l’excusa per a no negociar era que havíem d’esperar que es confirmés “la pujada del preu del menjador”, ara ha sigut “el context poc estable pel sector motivat per la COVID-19”, “la impossibilitat d’assumir nous costos per la situació de pandèmia”, etc.

Aquesta manca de voluntat negociadora s’ha posat en relleu no només en què no s’ha avançat res en les diferents matèries proposades pels sindicats, sinó també en l’absència de resposta a les peticions de convocatòria de la comissió negociadora del conveni fetes per la part social. Tot plegat és una falta de respecte a totes les persones que treballen al sector.

La irresponsabilitat de les patronals del sector del Lleure Educatiu i Sociocultural no ens deixen cap altra opció que iniciar un període de mobilitzacions i accions administratives i jurídiques orientades a redreçar aquesta situació. En aquesta línia, les primeres iniciatives que posem en marxa són:

  • Els sindicats presents a la negociació del conveni, a iniciativa de CCOO, hem demanat  la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya per tal  de trobar una solució a la situació de bloqueig del IV Conveni a què ens han portat les patronals.
  • CCOO estem estudiant amb el nostre gabinet jurídic la possibilitat d’interposar un conflicte col·lectiu per tal que les empreses del lleure es facin càrrec dels complements de les baixes per Covid a fi de cobrar el 100% del salari tal i com estableix el conveni en el seu article 89.2.  ……
  • Alhora, CCOO us convoquem a una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona el pròxim 17 de juny a les 11 hores. La Generalitat, i les administracions en general, han d’entendre que també són responsables de què les empreses amb qui liciten els serveis respectin unes condicions de treball dignes pels treballadors i treballadores.

#OFENSIVACCOO

Ha arribat l’hora de dir prou.