Inauguració del projecte Atelier – CCOOmics i de l’exposició ‘5 anys de CCOOmics’

8 de juny, 18 hores
Espai Assemblea
CCOO de Catalunya
Via Laietana, 16, Barcelona

En l’acte participaran Jaume Collboni, Primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Anna Pandza, il·lustradora i coordinadora del projecte “CCOOmics”, Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, i serà presentat per Aurora Huerga, secretària de Noves Realitats del Treball, Territori i Migracions de CCOO de Catalunya.

També es farà una visita a l’exposició, comentada per Pepe Gálvez Rodri Plaza, responsables de CCOOmics

El projecte d’atelier neix com a continuació i ampliació del ja actiu “CCOOMICS”, un projecte social i educatiu, començat al 2017, on la Federació d’Educació de Comisions Obreres contacta a escoles catalanes d’art com il·lustració i còmic de cara a publicar una revista conjunta on els alumnes, a través dels seus propis còmics, reflexionin i narrin sobre realitats i problemàtiques socials, tot servint com a plataforma per a desenvolupar les pràctiques curriculars dels cicles formatius. Fins l’actualitat ja s’han publicat cinc edicions de la revista, amb la participació d’alumnes de centres diferents, com són: La Llotja, Pau Gargallo, Art La Industrial, Serra i Abella, Massana, i l’Escola del Treball.

El projecte actual de l’Atelier es basa en poder dotar a aquest alumnat d’un espai d’aprenentatge i creació, on fomentar a més el valor de l’intercanvi entre artistes i la riquesa d’aprendre uns dels altres, en un espai físic adient per estudiar i dibuixar en condicions (espai ampli, taula, contacte amb companys, etc).

A més de donar un lloc físic, volem també oferir una programació de formació, amb la qual es portarien professionals del sector que poguessin donar tallers i ponències segons les necessitats que sorgeixen al grup. El focus és donar resposta a totes les qüestions, dubtes i desconeixements que afloren quan una persona acaba els seus estudis i ha de fer la transició al món laboral. En la majoria de casos, no es sap per on ni com començar, i és per això que l’Atelier serà un espai d’orientació, gràcies als professionals experts en cada matèria que es contactin, i amb la col·laboració del punt de vista sindical d’Acció Jove.

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona