REUNIÓ DE SALUT LABORAL DE L’IMEB. OBERTURA ESCOLES DE MÚSICA I CONSERVATORI DE BARCELONA.

Des de CCOO us volem informar de la reunió, del 14 de setembre de 2021, que hem fet sobre el pla d’obertura de les Escoles de Música i el Conservatori de Barcelona.

Recordeu que tots aquests documents són vius i es poden modificar segons l’estat de la pandèmia i és un document de mínims a seguir als centres.

El document és farà arribar als centres, tant els de gestió directe com els de gestió indirecta.

Els principis bàsics del pla son els següents:

  • Distanciament físic, un mínim de 1,5 metres.
  • Higiene de mans.
  • Us de mascareta, l’ús de la mascareta es obligatòria a partir dels 6 anys. En el cas dels menors de 6 anys, el pla organitzatiu de centre pot establir que aquest alumnat també dugui mascareta en entrar, durant l’activitat i fins a la seva sortida.
  • Que no tingui cap símptoma descrit en aquest pla d’obertura i seguint la normativa vigent sanitària.
  • Control de símptomes, les famílies signaran una declaració responsable .
  • Ventilació, neteja i desinfecció. El reforç de neteja que disposàvem el curs passat aquest any el departament, amb la normativa sanitària, l’ha suprimit. En el document trobareu les pautes segons normatives vigents.
  • Requisits d’accés als centres d’ensenyaments musicals. Aquí parla com entrar i com ha d’estar tots els espais dels centres.
  • Gestió de casos. Aplicar el protocol vigent. Casos estrets: si una persona del grup estable dona positiu en la COVID-19, els infants com que no estan vacunats s’han de confinar, seguint la normativa del curs anterior. La persona adulta si està vacunada o ha passat la COVID-19 ha d’anar amb un document del director/a del centre com ha estat contacte estret amb un cas positiu i en el traça COVID informaran a la persona treballadora de la farmàcia que i realitzaran la prova, el mateix dia o màxim el següent, que li realitzaran la prova gratuïta (totes les farmàcies no estan habilitades), si el resultat és positiu anar al CAP per demanar la baixa, fer quarantena i informar al centre. Sempre s’haurà d’informar a la Cap de Riscos Laborals de l’IMEB.

Especificacions als centres municipals d’ensenyaments musicals de Barcelona, com cant coral, instruments de vent i cant i activitats de dansa.

Com deixar els instruments compartits, per evitar qualsevol transmissió de la COVID-19.

Per qualsevol consulta estem a vostre disposició.