Assemblea: campanya per a la integració a secundària amb retroactivitat de tot el professorat PTFP

Us volem informar que el CEB encara no ens ha fet arribar les bases pel pas de PT a PS, CCOO estem pressionant perquè entre aquest mes i el proper s’obri el termini pel reconeixement de la integració amb retroactivitat de tot el professorat PTFP.

Igualment, us volem convocar a l’assemblea que es durà a terme demà perquè anem avançant amb el que estan gestionant els companys de la generalitat.

Assemblea sobre la campanya per a la integració a secundària amb retroactivitat per a tot el professorat PTFP en el procediment d’integració del professorat PTFP a Secundària.

CCOO hem presentat recursos al reial decret Reial Decret 800/2022 i a la resolució EDU/2144/2023. A més vam engegar al juliol una campanya de reclamacions individuals per reforçar aquesta lluita i accoonseguir la retroactivitat per a tothom.

Per saber tota la informació relativa i els següents passos a fer assisteix a l’assemblea telemàtica que farem el dimecres 20 de setembre en sessió de matí (10:00) i de tarda (15:00)

Integració i equiparació salarial de tot el professorat del cos de Professors Tècnics de Formació Professional i del cos de Mestres de Taller d’Arts Plàstiques i Disseny. Tota la informació per saber en quina situació et trobaràs i què has de fer.

Afegeix Un Subtitol 2 1

Resum per col·lectius

Funcionariat de carrera amb titulació universitària, independentment de l’especialitat PTFP. Integració a secundària

Funcionariat interí de les 19 especialitats PTFP que s’integren a secundària (veure llista més avall) amb titulació universitària. Integració a secundària

Qui a data d’1 de setembre del 2023 sigui funcionariat interí d’alguna de les 19 especialitats que s’integren a secundària (veure llista més avall) i tingui una titulació universitària no ha de fer cap sol·licitud. Si a l’Atri consta la titulació universitària se l’integrarà d’ofici al cos de secundària el setembre del 2023.

Funcionariat en pràctiques de PTFP amb titulació universitària. Integració a secundària

Veure primer diagrama per veure en quin període cal fer la sol·licitud d’integració i data d’efectes

Funcionariat de carrera a 1 de setembre via concurs de mèrits de les 19 especialitats PTFP que s’integren a secundària (veure llista més avall) amb titulació universitària. Integració a secundària

Qui a data d’1 de setembre del 2023 sigui funcionariat de carrera via concurs de mèrits d’alguna de les 19 especialitats que s’integren a secundària (veure llista més avall) i tingui una titulació universitària haurà de fer la sol·licitud en període extraordinari.

Funcionariat de carrera jubilat de PTFP amb titulació universitària. Integració a secundària

Veure primer diagrama. Cal fer la sol·licitud en període ordinari i es percebran els endarreriments des de 19 de gener del 2021 fins a la data de la jubilació

Funcionariat de carrera difunt de PTFP amb titulació universitària. Integració a secundària

Veure primer diagrama. Cal que es faci la sol·licitud en període ordinari i els hereus percebran els endarreriments des de 19 de gener del 2021 fins a la data del decés

Funcionariat de carrera de PTFP sense titulació universitària abans del 19 de gener del 2026. Equiparació salarial

S’haurà d’esperar a cobrar un complement salarial per equiparar el sou al de secundària a partir del setembre del 2023, tant aviat com tinguem acord en la mesa sectorial.

Funcionariat interí amb titulació universitària de les 10 especialitats PTFP que passen al nou cos singular (veure llista més avall). Equiparació salarial

S’haurà d’esperar a cobrar un complement salarial per equiparar el sou al de secundària a partir del setembre del 2023, tant aviat com tinguem acord en la mesa sectorial

Funcionariat interí de PTFP sense titulació universitària. Equiparació salarial

S’haurà d’esperar a cobrar un complement salarial per equiparar el sou al de secundària a partir del setembre del 2023, tant aviat com tinguem acord en la mesa sectorial

Professorat del cos de Mestres de Taller d’Arts Plàstiques i Disseny. Equiparació salarial

A l’espera d’un possible acord d’integració al Cos de Professors d’Escoles d’Arts Plàstiques i Disseny, que estem treballant a nivell estatal, s’haurà d’esperar a cobrar un complement salarial per equiparar el sou al de secundària a partir del setembre del 2023, tant aviat com tinguem acord en la mesa sectorial.

Pots llegir la resolució del procediment d’Integració i les especialitats en aquest enllaç.

Equiparació salarial via complement retributiu

Estem treballant perquè tots els docents que no poden integrar-se al cos de secundària cobrin un complement específic que equipari el salari al de secundària.

Això inclou a tot el professorat del cos a extingir de PTFP, del nou cos de Professorat Especialista en Sectors Singulars de Formació Professional i del cos de Mestres de Taller d’Arts Plàstiques i Disseny. Es tingui o no titulació universitària. Es sigui o no funcionari o funcionària de carrera. Al final d’aquesta entrada web us expliquem tot el que hem fet per aconseguir-ho i el que ens falta per materialitzar-ho.

A l’atenció únicament del professorat PTFP interí i funcionari en pràctiques

CCOO hem engegat una campanya de reclamacions per aconseguir la retroactivitat en el procés d’Integració al cos de Secundària del Professorat Tècnic de Formació Professional interí i funcionari en pràctiques

En el procediment d’Integració establert pel Ministerio de Educación i desenvolupat pel Departament d’Educació mitjançant la resolució EDU/2144/2023, explicada al següent enllaç: https://www.ccoo.cat/educacio/noticies/fp/ptfp-tota-la-informacio-per-saber-en-quina-situacio-et-trobaras-i-que-has-de-fer/. Queden fora de fer la sol.licitud en període ordinari i, per tant, fora de tenir dret a la retroactivitat a 19 de gener de 2021, totes les companyes i companys que a hores d’ara no siguin funcionaris de carrera. Això deixa fora al professorat funcionari en pràctiques i al professorat funcionari interí.

Per aquests dos col·lectius CCOO vam presentar un recurs al Reial Decret 800/2022, alhora estem en vies de presentar un recurs a la Resolució EDU/2144/2023, i CCOO ha engegat una campanya de reclamacions individuals per a què tothom qui vulgui sol.liciti a l’administració el seu dret a integrar-se al cos PES amb efectes retroactius, el docent municipal com encara no s’ha obert el procès farem la campanya en temps i forma, us informarem en el moment de realitzar-la.

Aquesta campanya de reclamacions persegueix un doble objectiu:

  • col·lectivament reforça els recursos presentats contra el Reial Decret estatal i contra la Resolució d’integració de Catalunya
  • individualment afavoreix les persones que facin tot el recorregut jurídic per aconseguir la integració amb retroactivitat amb celeritat i els dóna dret a reclamar possibles danys i perjudicis

Hi ha moltes resolucions judicials europees que determinen que no es pot discriminar salarialment a persones funcionàries per estar en pràctiques o en interinatge. Malgrat això les administracions segueixen regulant normatives que discriminen aquests col·lectius. CCOO arribarem on calgui per evitar aquestes discriminacions.

Amb tu i per tu! Participa en aquesta campanya amb nosaltres, l’organització col·lectiva és l’única estratègia que defensa drets. Organitza’t amb CCOO! Lluita amb CCOO!

Logo Sector Educacio Seccio Sindical Ajuntament Bcn Ccoo