CCOO de Catalunya publica la quarta edició del llibre de lectura fàcil No estem mai sols: conèixer Miquel Martí i Pol

El llibre No estem mai sols: conèixer Miquel Martí i Pol, de Carme Pérez, ha tret a la llum la seva quarta edició. Aquesta és una publicació de la col·lecció “Llegim”, de lectura fàcil, impulsada pel Centre de Formació d’Adults Manuel Sacristán i el Servei Lingüístic de CCOO amb la finalitat que les persones que tenen algun tipus de dificultat lectora i/o de comprensió puguin entendre aquests materials sense cap mena de problemes.

El poeta de Roda de Ter, sovint conegut com al “poeta del poble”, és el protagonista d’aquesta publicació, en què es reflecteix que la seva vida i la seva obra sempre van seguir un camí paral·lel. A més, també hi ha un llistat de vocabulari en català, castellà, anglès i francès, breus definicions a peu de pàgina dels mots més complicats i una proposta de comprensió lectora.

Els llibres de lectura fàcil es caracteritzen per narrar una història concreta, lògica, lineal i amb pocs personatges. El llenguatge que usen és senzill, clar i directe. També és necessari fer servir un tipus de lletra bastant gran, limitar la llargada de les línies i tallar-les segons el ritme de la parla, deixar marges i interlineats destacats i acompanyar el text amb imatges.

L’Associació de Lectura Fàcil de Catalunya atorga un logotip a tots els materials que compleixen les normes internacionals de forma i contingut que estableix l’IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions).

La col·lecció “Llegim”, a més, també compta amb el llibre La mirada ferida, de Mireia Companys, que explica la història d’en Goran, un nen de deu anys, de Sarajevo, que durant la guerra dels Balcans va perdre la seva família.

Els dos volums de la col·lecció estan a la venda en les llibreries. Per qualsevol altra informació us podeu dirigir al Servei Lingüístic de CCOO, a través del telèfon 93 481 29 10 o de la pàgina web www.ccoo.cat/sl.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 de maig de 2007